Awards 14

2014 was een bijzonder jaar voor de Henry van de Velde Awards & Labels. In deze editie kwam er nog een nieuwe prijs bij, uitgereikt door PMV | CultuurInvest, die al sinds 2012 partner is en de Award voor Bedrijf mee ondersteunde. Ook de locatie was nieuw. Het hele gebeuren verhuist van het Vlaams Parlement naar Bozar.

De Awards breidden zich in de loop der jaren voortdurend uit. Ook dat jaar hadden we een primeur, namelijk de prijs uitgereikt door PMV en CultuurInvest. Zij deelde een geldprijs van 2500 euro uit voor het bedrijf dat met zijn nieuwe product de balans weerspiegelt tussen creativiteit en commerciële haalbaarheid. Bij de prijzen van de Henry van de Velde Awards, horen natuurlijk ook een trofeeën. Traditiegetrouw houden we ons aan een zilveren trofee, geen traditionele beker, maar ontworpen en gemaakt door een bekende zilversmid uit Vlaanderen. Tot nu waren dat Siegfried De Buck, Nedda El-Asmar, David Huycke en Helena Schepens. Dit jaar vervoegt Rembrandt Jordan de groep met vier schelpvormige trofeeën in zilver, telkens anders afgewerkt.

De samenwerking met het Vlaams Parlement gaf een stevige boost en algehele waardering aan de Awards & Labels. Dat er in de prachtige Loketten geen tentoonstellingen meer zouden worden geprogrammeerd, noopte ons uit te kijken naar een nieuwe locatie in Brussel. Bozar was in onze ogen als centrum van creativiteit en innovatie de enige logische en waardige opvolger. Directeur Paul Dujardin en curator Dieter Van Den Storm waren meteen te vinden voor onze plannen.

In de Henry Le Boeuf-concertzaal, waar het Nationaal Orkest van België speelt en jaarlijks ook de finales van de Koningin Elisabethwedstrijd plaatsvinden, zullen de Henry van de Velde Awards & Labels officieel uitgereikt worden. De tentoonstelling vindt onderdak in de Foyers.

Jury
Jury
Leo Aerts
Leo Aerts
Vic Cautereels
Vic Cautereels
Siegfried De Buck
Siegfried De Buck
Leen Depooter
Leen Depooter
Jan Van Broeckhoven
Jan Van Broeckhoven
Bruno Meeus
Bruno Meeus
Betty Cuykx
Betty Cuykx
Ludovic de Vlam
Ludovic de Vlam
Lut Maris
Lut Maris
Didier Deschrijver
Didier Deschrijver