Linea

Designbureau
kuppers&wuytens
Opdrachtgever
Provan
Afmetingen
Afmetingen aanpasbaar in lengte. Profielen: tafel 76 × 100 cm; bank 46 × 50 cm /
Materiaal
Hout (naar keuze) en staal

De Linea is een set van profielen om een tuintafel en bijbehorende bank te bouwen.

Dit ontwerp van kuppers&wuytens is gebaseerd op het opbergprobleem van buitenmeubilair in de winter.

Als antwoord hierop ontwikkelde het ontwerpersduo een tafel en bank bestaande uit een set profielen gecombineerd met een set houten balken. In de winter kun je de profielen ophangen aan de haak en het hout stapelen, waardoor de opslagruimte tot een minimum beperkt wordt.

Door de constructie kan deze tafel met bank op maat worden gemaakt. De profielen kun je eenvoudig monteren, demonteren en verschuiven. Het is de lengte van de houten balken die het totale formaat bepaalt. De openingen in de profielen zijn getand, waardoor de balken stevig geklemd zitten. Bovendien zorgt dit technische detail voor de nodige stabiliteit en bepaalt het mee de vormgeving van het geheel. De profielen kan de klant apart aankopen zodat hij zijn hout zelf kan kiezen, en de eindprijs in de hand heeft.

Linea, kuppers&wuytens

Dankzij het minimale gebruik van materialen en productietechnieken kan het ontwerp nog lokaal geproduceerd worden. Dit maakt de Linea zowel economisch, als ecologisch, als maatschappelijk relevant in tijden waarin de maakindustrie geen toekomst meer lijkt te hebben.