Al meer dan 5.000 stemmen!

Al meer dan 5.000 stemmen voor de Henry van de Velde Public Award

Al meer dan 5.000 stemmen voor de Henry van de Velde Public Award 2016!

Toen Design Vlaanderen dit jaar de Henry van de Velde Awards hertekende, veranderde er veel. Het verving de Labels door Design Solution Awards, introduceerde 8 nieuwe categorieën waarvoor designers en bedrijven zelf online konden inschrijven, maakte van de OVAM Ecodesign Award PRO één van deze categorieën, én het veranderde de manier van stemmen voor de Henry van de Velde Public Award

Halfweg in de stemperiode kan Design Vlaanderen nu al stellen dat online stemmen vóór de uitreiking werkt, significatief meer dan met potlood en papieren stemformulier op de tentoonstelling zelf. Intussen werkt het toch al zo'n 6,5 keer beter dan stemmen op papier, goed voor nu al meer dan 5.000 stemmen. Voor alle duidelijkheid: er kan nog gestemd worden tot en met 27 december, dus er is nog groeimarge.

5.000 stemmen, dat zijn 5.000 mensen die de tijd genomen hebben om de verschillende nominaties te leren kennen. Dat zijn 5.000 personen die design in al zijn breedheid interessant vinden en er meer willen over weten. Gelijk hebben ze, want er valt veel te ontdekken tussen de 25 nominaties in die 8 verschillende categorieën. Dank daarvoor. En wie nog niet gestemd heeft: ga snel naar de stempagina!

Het was dus vooraf heel spannend, maar na drie weken stemmen kunnen we het luidop zeggen: de verbreding van de Henry van de Velde Awards werkt. Het publiek vindt vlot de weg en stemt enthousiast en daar zijn we hier heel blij mee. Dank u!

 

Een overzicht van de categorieën en nominaties: 

 

Henry van de Velde OVAM Ecodesign PRO Award 

Henry van de Velde Better Health Award

Henry van de Velde Efficiency Award

Henry van de Velde Collective Award

Henry van de Velde Communication Award

Henry van de Velde Design Research Award

Henry van de Velde Feel Good Award 

Henry van de Velde Life Quality Award

Stemmen kan nog tot en met 27 december. Vooral doen!