Ontdek het verhaal achter de winnaars van deze editie

Naar aanleiding van de Henry van de Velde Awards 24 worden er in samenwerking met een aantal partners een reeks van activiteiten georganiseerd in het voorjaar van 2024. Grijp je kans en ontdek het verhaal achter de winnende projecten, designers en bedrijven!

1. Display: <Elegy> 
Van 24 januari tot 25 februari is het werk <Elegy> van Kexin Zhang, dat de Henry van de Velde Crafts Bronze Award won, in het MoMu in Antwerpen te zien.
Meer info op deze pagina.

2. Expo: Hoofdwinnaars
Van 24 januari tot 25 februari presenteert Design Museum Gent in haar DING Vitrine een installatie met het werk van de vier hoofdwinnaars. Ga het werk bekijken van Dirk Wynants, Nathalie Van der Massen, Zaventem Ateliers en JUUNOO.
Meer info op deze pagina.

3. Talks: Hoe design impact creëert
Wat drijft ontwerpers en bedrijven om via design impact te creëren en waar ligt hun ambitie? Dat vertellen tien winnaars — JUUNOO, LABO RUIMTE, Robinetto, Studio Dott, Casper Van Herzele, MyGrid, Thomas More PG21, CIRCL, ACE Packaging en Michaël Kruijne — op 29 februari in Antwerpen. Dit event is in samenwerking met OVAM en VMM.
Meer info en inschrijven op deze pagina.

4. Webinar: Design voor zorg
Op 6 maart focussen we tijdens een webinar op design voor zorg. Verhaert, Achilles Design, Alcatraz en Loop Earplugs vertellen vanuit hun ervaring en winnende project meer daarvoor.
Heb je het dit event gemist? Geen nood, je kan het webinar rond zorg nu bekijken!

5. Talks: Letterontwerpen
Op 7 maart vindt er een talk plaats over letters en typografie met onder meer Erik Desombere die de Henry van de Velde Graphics Gold Award won. Dit event is in samenwerking met ANTWERP.POWERED.BY.CREATIVES.
Meer info en inschrijven op deze pagina.

6. Lab: Efficiënt samenwerken met opdrachtgevers
Op 25 maart vindt er in Antwerpen een Lab plaats rond het samenwerken met opdrachtgevers. Volgende winnaars zullen daarover getuigen: Wisemen, Studio Dott, URA - Yves Malysse Kiki Verbeeck en Axelle Vertommen. Julien Renault sluit aan als Designer of the Year 23.
Meer info en inschrijven op deze pagina.

7. Display: Tucumã
Van 27 april tot 26 mei is het werk Tucumã van Ysaline Ophoff (Atelier Balancê), dat de Henry van de Velde Crafts Silver Award won, in het MoMu in Antwerpen te zien.
Meer info op deze pagina.

8. Webinar: Design en erfgoed
Op 2 mei focussen we tijdens een webinar op design en erfgoed. Unfold en CREATE.eu vertellen vanuit hun ervaring en winnende project meer daarvoor. Wondering als eerdere Henry van de Velde Award Winner sluit aan.
Heb je het dit event gemist? Geen nood, je kan het webinar over erfgoed nu bekijken!

9. Talk: Dirk Wynants over de rol van de designer in de toekomst
Op 2 mei gaat Lifetime Achievement Gold Award Winner Dirk Wynants in Kortrijk tijdens een talk dieper in op de rol van de designer in de toekomst. Dit event is in samenwerking met Designregio Kortrijk.
Meer info en inschrijven op deze pagina.

10. Talks: Let’s Talk Design 
Let’s Talk Design brengt op 16 mei vier winnaars van de Henry van de Velde Awards op het podium. Tim Bisschop, Leap Forward, Adriaan Van Leuven en Zaventem Ateliers zullen meer vertellen over hun creatieve proces in Design Museum Brussel. 
Meer info en inschrijven op deze pagina.

11. Atelierbezoek: Nathalie Van der Massen
Op 1 juni kan je je inschrijven voor een bezoek aan het atelier van textielontwerper Nathalie Van der Massen, die de Young Talent Gold Award won.
Meer info en inschrijven op deze pagina.

12. Talk: Hoe ambacht en robotica tot innovatie leiden
Op 6 juni verwelkomen we Lie Bormans die met Robotische serendipiteit de Henry van de Velde Crafts Gold Award won. Zij zal dieper ingaan op de connectie tussen ambacht en robotica. Dit event is in samenwerking met Bokrijk.
Meer info en inschrijven op deze pagina.

Het volledige overzicht van activiteiten vind je ook op flandersdc.be/agenda