RON KNIFE SERIES

RON KNIFE SERIES

RON knife series bestaat uit negen van de meest gebruikte messen. De messen vallen op door hun donkere lemmeten, in combinatie met een zachte houten handgreep of een zwarte greep. Elk mes heeft zijn eigen houten messenhouder, dat met sterke magneten aan de andere messenhouders kan worden gekoppeld. Zo kunnen de messen veilig op het aanrecht of in de schuif worden opgeborgen.

Henry van de Velde Labels 2015

Editie 2015

RON knife series

Keukenmessen 

 

Ontwerp Pieter Roex

 

Bedrijf BergHOFF

 

Staal met zwarte tweelagige

titanium anti-kleeflaag,

essenhout

8,5 - 23 cm

Over het ontwerp: “Eerder dan revolutionair te willen zijn, hebben we met RON een productfamilie ontworpen die vertrouwd aanvoelt. Een product dat uitblinkt in soberheid en daardoor goed past bij andere objecten in huis.

De producten zijn ontworpen vanuit de tradities en de verfijnde kookcultuur
die in België heerst. Daarbij zoeken we naar een evenwicht tussen functionaliteit en esthetiek. Met RON willen we neutraal zijn en passen in elk interieur. We proberen iconen te ontwerpen die de tand des tijds zullen doorstaan. Door ons bewust te richten tot essentiële, betaalbare tools, producten zo weinig mogelijk te verpakken en tijdloos vorm te geven, willen we met RON een duurzaam statement maken.”

Als ontwerper streeft Pieter Roex ernaar om producten te ontwerpen die hij zelf zou willen, producten die je elke dag kunt gebruiken en die te combineren zijn.