BULO

Het familiebedrijf BULO werd gesticht in 1963 en is sindsdien uitgegroeid tot een firma met internationale erkenning en uitstraling. Het bedrijf is gevestigd in Mechelen, waar zowel ontwerp, fabricatie als commercialisatie ondergebracht zijn. 

Door Inge Vranken
Bureau M2/M. Design Bulo, 100 x 100 cm © Bart Van Leuven
Bureau M2/M. Design Bulo, 100 x 100 cm © Bart Van Leuven

Op 7500 m² expositieruimte worden in een eigentijdse architecturale omgeving bureausystemen, zitmeubilair en inrichtingsmogelijkheden getoond.

In een toenemend aantal Europese steden heeft BULO een vestiging.

Hun sterkte ligt vooral hierin dat zij gerenommeerde ontwerpers en architecten de kans bieden hun visie te geven op de hedendaagse kantoorwereld. Het BULO-label verwijst niet enkel naar technische kwaliteit maar is vooral synoniem voor hedendaags design.

Ze hebben een eigen afdeling productontwikkelaars.

Hun jongste kantoorconcept, M2 (met zijn werkblad van één bij één meter) biedt antwoord op de fundamentele verschuivingen die zo kenmerkend zijn de laatste jaar voor het werken op kantoor. M2 plaatst de computer niet langer zijdelings maar wel centraal.

Bestaande denkwijzers en visies in vraag stellen is hun belangrijkste bekommernis. Nieuwe wegen inslaan is hun leuze.

Externe ontwerpers worden ook wel eens aangesproken. De H₂O-collectie van Claire Bataille en Paul Ibens is gebaseerd op het gegeven dat een bureau van oorsprong een tafel is waaraan niet enkel hoeft gewerkt te worden, maar ook aan gegeten of gespeeld wordt.

In de Carte Blanche-serie heeft Bulo een aantal Belgische en internationale kunstenaars en architecten als Jean Nouvel, bOb Van Reeth en Ann Demeulemeester de vrije hand gegeven om een kantoormeubel te ontwerpen.

Een eigen grafische afdeling staat in voor de consequente toepassing van het rood-zwart-witte logo en draagt zorg voor de eigen huisstijl in brochures, advertenties, beursstands enz ... Bulo staat bekend als een sterk bedrijf met een sterk imago : de zwarte wagens met Bulo-opschriften zijn velen niet onbekend.

Bekijk hier een video met Bulo (2014).