Kreon

Architectuur is ons vak. Licht is ons gereedschap. De ogen van de toeschouwer zijn het medium.

Door Arch. Jan H. Van Lierde, manager Kreon

Inderdaad, als producent van integrerende verlichtingssystemen, wilden wij ons niet beperken tot het samenstellen van een reeks vormgevelijke verlichtingselementen, maar gaat onze interesse veel meer uit naar de combinatie van hard- en software.

De steeds boeiende dialogen met ontwerpers van gebouwen en interieurs hebben ons gebracht tot een conceptuele visie op verlichting. Onze doelgroep is de wereld van de architectuur. In de loop der jaren zijn een reeks toestellen ontstaan die zich, op zeer bescheiden wijze, laten inkapselen in zijn omgeving zonder zelf opdringerig te willen zijn.

Het gebruik van glas, roestvrij staal, aluminium en zilverkleurig metaal helpt de producten een tijdloos karakter te geven. Hun vormgeving refereert naar archaïsche modellen en draagt bij tot een constante in onderlinge harmonie.

Van bij de start heeft het internationaal karakter van de onderneming onze medewerkers voor heel wat uitdagingen gesteld. Aanwezigheid op internationale podia heeft er toe geleid dat we vandaag een referentielijst kunnen voorleggen puttende uit meer dan 40 landen. De vriendschap, die is ontstaan tussen onze medewerkers en een uitgebreide reeks klanten, zorgt dagelijks voor nieuwe energie om verder te bouwen aan een steeds sterker wordende bedrijfscultuur. De toekomst zien wij vooral in uitbreiding van onze diensten. Zo ontstaan conceptuele oplossingen naar uitgebreidere vormen van bouwelementen die drager zijn van meer complexe disciplines. Ook het gebruik van daglicht zal hierbij een belangrijke katalysator vormen voor een reeks energie- en milieubewuste bouwelementen. Tevens wordt in een nieuw ontwikkelingscentrum in directe samenspraak met de klant plaats gemaakt voor interactieve productontwikkeling.

Het kleurrijke pallet van leveranciers, klanten en medewerkers samenbrengen tot een harmonieus geheel is een prachtig werk. Onze producten zijn hiervan hopelijk de juiste weerspiegeling.