Nathalie Van der Massen

Textielontwerpster Nathalie Van der Massen is niet voor één artistiek gat te vangen. Haar nog jonge oeuvre schippert feilloos tussen interieurstukken en autonome objecten. Geen wonder dat ze dit jaar de Young Talent Award mag ontvangen. 

Over Nathalie Van der Massen

  • had een duoshow Common/un/common met designer Sizar Alexis, bij Atelier Ecru Gallery
  • deed een custom textielinstallatie voor Restaurant Fine Fleur
  • ontwierp de Aki-paravent in samenwerking met Charlotte Vlerick
  • ontwierp Kami en Suora, linnen textiel, geweven in België en wereldwijd verdeeld via de Belgische editeur Designs of the Time
  • werkt aan een reeks paravents die ze wil tonen op het Salone del Mobile in Milaan

“Het zijn belevingen die me triggeren en inspireren. Wanneer ik ergens binnenkom, kan het licht dat naar binnen schijnt me oprecht blij maken.”

Nathalie Van der Massen

De jury over Nathalie Van der Massen

De jury reikt de Young Talent Gold Award uit aan Nathalie Van der Massen, die als textieldesigner haar niche binnen de sector heeft gevonden. Ze wordt gewaardeerd omwille van de manier waarop ze, op een heel natuurlijke manier, de grens tussen kunst en design aftast. Nathalie maakt zowel uniek werk als stoffen voor de huiselijke sfeer. Ze werkt vaak met natuurlijke materialen en combineert industriële en ambachtelijke methodes. Daarnaast doet ze ook onderzoek op vlak van techniek en innovatie en is ze al enige tijd actief op internationaal vlak.

Wil je graag een diepte-interview met Nathalie Van der Massen lezen? Bestel dan een exemplaar van onze nieuwste publicatie! Je vindt er een overzicht van alle winnaars van dit jaar, maar we duiken ook in het verleden van 30 jaar awards.  De rijk geïllustreerde publicatie (224 pagina's) is tweetalig (NL-EN) en werd ontworpen door Geoffrey Brusatto. Je kan deze online bestellen aan 10 euro.