JUUNOO

JUUNOO-oprichter Chris Van de Voorde is een man met een missie. “Ik heb wel eens een pitch verloren omdat ik zei dat het mijn ambitie is om van alle wanden op aarde, de maan en Mars duurzame, circulaire JUUNOO-wanden te maken. ‘Onnozel’, hoorde ik dan, ‘te veel fantasie’. Maar ik méén het.”

Over JUUNOO

  • ontwikkelt en produceert circulaire binnenwanden
  • opgericht in 2017 door Chris Van de Voorde
  • telt momenteel 26 medewerkers
  • kent een groei van +900 procent de voorbije drie jaar
  • is actief in België, Nederland, Zwitserland en New York
  • mag bedrijven als Proximus, Durabrik en Renson tot zijn klantenbestand rekenen

“Ik had snel begrepen dat ik niet alleen een duurzaam product moest ontwikkelen, maar er ook een duurzaam businessmodel aan moest koppelen.”

Chris Van de Voorde - oprichter JUUNOO

De jury over JUUNOO

De jury reikt de Ecodesign by OVAM Gold Award uit aan JUUNOO, het modulaire wandsysteem dat bestaat uit in de hoogte verstelbare stalen modules. Door middel van een kliksysteem kunnen de wanden, die uit verschillende materialen kunnen bestaan, makkelijk verplaatst worden. Het bedrijf creëert daarmee een duurzame en ecologische impact in de bouw- en kantoormarkt. Het principe van circulair bouwen en inrichten krijgt op die manier een extra invulling en wordt breed uitgedragen door het team achter JUUNOO.

Beluister ook de podcast van OVAM met Chris Van de Voorde op Spotify en Apple Podcasts.

Wil je graag een diepte-interview met Chris Van de Voorde lezen? Bestel dan een exemplaar van onze nieuwste publicatie! Je vindt er een overzicht van alle winnaars van dit jaar, maar we duiken ook in het verleden van 30 jaar awards.  De rijk geïllustreerde publicatie (224 pagina's) is tweetalig (NL-EN) en werd ontworpen door Geoffrey Brusatto. Je kan deze online bestellen aan 10 euro.