Archie

Designbureau
Wisemen
Opdrachtgever
Co-Laden

Archie is een app met reservatiesysteem om een Archie-laadpaal te bedienen.

Vanuit het streven naar een duurzamere mobiliteit biedt Archie een laadpaaloplossing voor de vaak vergeten doelgroepen die zich in steden en rijwoningen bevinden. De Archie-laadpaal is geconnecteerd met een laagdrempelige en gebruiksvriendelijke applicatie. De app bevat, naast het inplannen en opvolgen van je laadsessies, ook een reservatiesysteem, zodat je je laadpaal kan delen met je buurt. De laadpaal is zo ontworpen dat hij opgaat in de gevel van je huis en tijdens het laden het voetpad netjes overbrugt. Na het laden klap je de laadpaal weer in, zodat hij geen hinder veroorzaakt. 

De jury over Archie:

Archie biedt een slimme, elegante, comfortabele en conceptueel nieuwe oplossing voor een laadpaal die inspeelt op een stedelijke omgeving met rijhuizen met weinig plaats voor de deur. Het concept speelt met zijn ondersteuning via de app in op een belangrijke trend: deeleconomie. Daarmee worden laadstations toegankelijk voor een extra doelgroep van gebruikers in de buurt.
Archie

Wat maakt jullie project zo bijzonder?

Archie lost een groot en bekend probleem op in de wereld van elektrisch laden. Toen Rudy Bonten, de founding father van Archie, naar ons toekwam met de vraag of wij de digitale partner wilden zijn voor zijn oplossing, was ons antwoord dan ook meteen ja. Archie vinkte voor ons meteen een reeks interessante onderwerpen aan: het combineren van het fysieke en het digitale en dat vormgeven in een aantrekkelijk en functioneel design waren uitdagingen die we met plezier aangingen. 

Hoe draagt het bij tot een betere wereld?

Bij Wisemen zetten we graag mee in op een duurzamere wereld en geloven we ook echt in het potentieel van groene technologie en duurzame mobiliteit. We hebben al enkele laadapps in onze broekzak, waardoor we die wereld steeds beter leren begrijpen. En via unieke en innovatieve concepten als Archie is het ook enorm interessant en uitdagend om de frustraties op te lossen die toch nog vaak spelen bij gebruikers. We leven in een snel evoluerende wereld, dus elke frictie die we kunnen wegnemen, is een kleine overwinning op zich.

Hebben jullie nog verdere plannen met dit project?

Een laadpaal op de markt brengen kent veel uitdagingen, zoals een vaak veranderende wetgeving. Om snel van start te gaan, hebben we eerst een basisversie van de website ontwikkeld, die een minimum aan functionaliteiten en informatie bevatte. Later, naargelang het Archie-verhaal zich verder ontwikkelde, hebben we steeds meer informatie, pagina’s en visuals toegevoegd. We hebben ook heel wat ideeën en features uitgedacht voor de toekomst, dus Archie zal niet snel naar de achtergrond verdwijnen. Archie is nog jong, we volgen zijn avontuur graag verder mee op.