XEOS AURA 10

Designbureau
Pars Pro Toto
Opdrachtgever
XEOS
Afmetingen
161,5 x 52,7 x 67,5 cm
Materiaal
VO gecoat en medisch gekeurd polyester, polyurethaan en plastic, Tungsten-staal, glas, aluminium, zincor
Techniek
Geperst polyester, reaction injection molding, optical bonding, rapid tooling, frezen, laseren, plooien en lassen
Uitvoering
Industrieel

XEOS AURA 10 is een toestel voor medische beeldvorming van verwijderd weefsel tijdens oncologische chirurgie.

XEOS AURA 10
XEOS AURA 10

Met de XEOS AURA 10 is moleculaire beeldvorming met hoge resolutie (PET-CT) voor het eerst beschikbaar in de operatiekamer tijdens oncologische chirurgie. De XEOS AURA 10 zorgt voor slimmere en doelgerichte beeldvorming zodat chirurgen met meer vertrouwen kunnen werken in het beoordelen van het verwijderde weefsel. Dit maakt het voor het eerst mogelijk om binnen enkele minuten medische beeldkwaliteit te verkrijgen in het operatiekwartier. Daarnaast wordt de anesthesietijd voor de patiënt verkort en wordt het risico op postoperatieve complicaties verkleind. Bovendien is de XEOS AURA 10 erg compact, mobiel en gebruiksvriendelijk dankzij het ontwerp van Pars Pro Toto. 

De jury over XEOS AURA 10:

“Dit medisch toestel toont hoe design in een complexe en veeleisende werkomgeving toch eenvoud en efficiëntie kan brengen.”

Wat betekent deze award voor jullie?

XEOS: Dit is een mooie erkenning voor de manier waarop we er als startend bedrijf in geslaagd zijn om complexe medische beeldvormingstechnologie binnen een nieuw toepassingsgebied naar de markt te brengen. Als medtech bedrijf streven we op alle vlakken naar excellentie en in het ontwikkelingsproces is er specifiek aandacht besteed aan het design én de gebruiksvriendelijkheid van ons product. De toekenning van deze award door een groep experten toont aan dat we in onze doelen slagen.

Wat maakt het project zo bijzonder?

XEOS: We zijn het eerste bedrijf ter wereld dat een dergelijk product ontwikkeld heeft. We krijgen heel veel positieve feedback over de mogelijkheden die dit kan bieden in tal van chirurgische toepassingen. Het product werd ontwikkeld in een recordtijd met een betrekkelijk klein team van topmensen, aangevuld met complementaire partnerships met onder andere Pars Pro Toto. De medische wereld is sterk gereguleerd en vormt hierdoor vaak een enorme barrière voor een opstartend bedrijf om producten in de markt te kunnen zetten. Door van bij het begin van de ontwikkeling kwaliteit en traceerbaarheid hoog in het vaandel te dragen, hebben we ook de nodige goedkeuringen kunnen bekomen om op de markt te komen.

Hoe draagt het bij tot een betere wereld?

XEOS: XEOS wil het leven van mensen beter maken. Met onze baanbrekende intra-operatieve beeldvorming lopen we voorop in de innovatieve chirurgische oncologie. De XEOS-technologie is erop gericht om heroperaties na het chirurgisch verwijderen van kanker te vermijden, door zoveel mogelijk informatie te voorzien voor de chirurg tijdens de operatie. Door het visualiseren van specimens die tijdens die operatie zijn weggesneden en te verifiëren of alles inderdaad verwijderd is, kunnen heroperaties vermeden worden. Dit maakt het niet alleen mogelijk om de kosten voor de gezondheidszorg te verlagen, maar zorgt er vooral voor dat kankerpatiënten heel wat minder stress en psychologische belasting ervaren.