Stroom

Designbureau
Studio Dott
Afmetingen
22 x 6 x 249 cm
Materiaal
Staal
Techniek
Plooien, poederlakken
Uitvoering
Industrieel

Stroom is een esthetisch en vernuftig ontworpen kabelgootsysteem dat technische leidingen wegwerkt.

Stroom
Stroom

Met het kabelgootsysteem Stroom van Studio Dott komt the best of all worlds samen. Het is een esthetische oplossing voor het wegwerken en integreren van kabels, die tegelijk praktisch en betaalbaar is. De 360°-roteerbare kop biedt interieurontwerpers complete designvrijheid. De eenvoud van het ophangsysteem met stalen kabels en slechts één enkele verankering in het plafond zorgt ervoor dat het plaatsen en verplaatsen snel en efficiënt verloopt. 

De jury over Stroom:

“Dit product biedt een twee-in-één oplossing: een mooie kabelgoot waarin alle technische kabels uit het zicht kunnen worden opgeborgen, én verlichting. Daarnaast oogt het geheel esthetisch, wat in de sector van kabelgoten vernieuwend is.”

Wat betekent deze award voor jullie?

Studio Dott: Als ontwerpbureau is het lang wikken en wegen om zelf iets te ontwerpen en in de markt te zetten. Het proces om daartoe te komen is arbeids-, tijds- en budgetintensief. Een prijs winnen als deze beloont die inspanningen nog eens extra. Het is een bevestiging van enerzijds onze expertise en anderzijds de meerwaarde die producten van onze hand kunnen hebben.

Hoe is het idee voor dit project ontstaan?

Studio Dott: Het ontwerp is ontstaan uit een eigen frustratie. Door het ontwerpen van ons eigen kantoorgebouw vonden we op de markt geen stijlvolle oplossing voor het wegwerken van kabels die betaalbaar was. Daarom zijn we zelf aan de slag gegaan, met Stroom als uitkomst. Het ontwerp is, zoals altijd, gemaakt met de verschillende type gebruikers in het achterhoofd. Stroom geeft de interieurarchitect de vrijheid om flexibel en esthetisch kabels weg te werken, de installateur het gemak van een simpele en snelle installatie en de klant een betaalbare, mooi afgewerkte oplossing.