Robovision AI platform

Designbureau
Loemer
Opdrachtgever
Robovision

Robovision AI platform laat multifunctionele teams toe om zonder programmeerwerk AI-modellen te creëren, te implementeren, up te daten en te onderhouden.

Robovision AI platform
Robovision AI platform

Het Robovision AI platform geeft professionele gebruikers de juiste tools om zelf AI-programma’s te creëren die automatisch visuele informatie herkennen. Van een arts die een programma maakt om op CT-scans automatisch tumoren te detecteren tot een arbeider die een robot aanleert welke delen van een roos moeten gesnoeid worden: de Robovision-interface laat gebruikers in heel uiteenlopende domeinen toe om met hun eigen visuele data aan de slag te gaan. Het platform, ontworpen door Loemer, is gebruiksvriendelijk en begeleidt gebruikers in het trainen, updaten en onderhouden van slimme computerprogramma’s, zonder dat ze experts in machine learning hoeven te zijn.

De jury over Robovision AI platform:

“Het platform maakt de complexe AI-technologie toegankelijk voor diverse toekomstgerichte toepassingen. Meer nog: het werd als een open platform ontworpen en kan daardoor in heel uiteenlopende sectoren worden benut.”

Wat betekent deze award voor jullie?

Lucas Caesens (Loemer): Deze erkenning betekent dat we er als team in slaagden om, dankzij de juiste designkeuzes, heel technische materie te vertalen naar niet-technische gebruikers. Daarnaast is het heel leuk als designer dat ik, naast de erkenning van klanten op vlak van gebruiksvriendelijkheid, hetzelfde oordeel krijg van een professionele jury.

Hoe is het idee voor dit project ontstaan?

Lucas Caesens: Nadat Robovision van klanten veel gelijkaardige aanvragen kreeg, besliste het team om zich van een top AI consultancy agency naar een nog betere productorganisatie om te vormen. Daar hoorde een gebruiksvriendelijk digitaal product bij, het Robovision AI platform. Robovision stelde Bart Baekelandt aan als product manager en gaf mezelf van Loemer als design lead de vrijheid een UX-team samen te stellen om een interface te beschrijven en te ontwerpen. In het team pasten Valeri Soleti en Stivi Imami hun kennis van UI en designsystemen toe op de functionele analyses van Gerland Buckens en William Ghysels.

Hoe draagt het bij tot een betere wereld?

Lucas Caesens: Op toepassingsniveau toonde het Robovision AI platform al aan dat ze in staat is om bijvoorbeeld snel hersenkanker te detecteren. Op economisch niveau democratiseert Robovision de toegang tot AI voor bedrijven. Zij kunnen hiermee bijvoorbeeld de productie efficiënter maken of betere kwaliteit van hun producten garanderen.

Hebben jullie nog verdere plannen met dit project?

Lucas Caesens: Na lancering bij klanten doen we voortdurend kleine updates om het steeds veranderende landschap van AI-toepassingen te kunnen voorblijven. Binnenkort komt er zelfs een nieuwe versie waarbij de bestaande gebruiksvriendelijke interface een nog snellere en flexibelere architectuur krijgt. 

Robovision AI platform - Boosting ocean cleanup
Robovision AI platform - Revolutisioning agri robotics
Robovision AI platform - Reducing the needs for pesticides
Robovision AI platform - Preventing explosions