Resortecs

Resortecs werd in 2017 opgericht door Cédric Vanhoeck en Vanessa Counaert en maakt industriële recyclage een stuk eenvoudiger dankzij twee innovaties: Smart Stitch™ en Smart Disassembly™. Resortecs zet zich hiermee op de kaart als Belgisch leider in circulariteit.

Resortecs

Momenteel wordt minder dan 1% van alle geproduceerde kleding gerecycleerd, voornamelijk omdat het scheiden van verschillende textielmaterialen een dure en complexe aangelegenheid is. Resortecs (REcycling, SORting, TEChnologieS) maakt die industriële recyclage een stuk eenvoudiger dankzij twee innovaties: Smart Stitch™, een warmteoplosbare stikdraad en Smart Disassembly™, een thermisch systeem dat tonnen kleren automatisch uit elkaar kan halen. 

Resortecs viel internationaal al meermaals in de prijzen. Het bedrijf heeft zijn oplossing intussen al gevalideerd bij meer dan 50 internationale textielspelers. Het Smart Stitch™-systeem is gebruikt in collecties zoals ‘Genesis’ in samenwerking met het Amerikaanse jeansmerk Unspun en de capsulecollectie ‘Circular Design Story’ van H&M. Hun nieuwste lanceringen omvatten een capsulecollectie met de Spaanse reus Inditex (Bershka), een circulaire skijas met het Franse Decathlon.

“Onze impact wordt belangrijker naarmate grotere merken in hun productie met ons samenwerken”

Resortecs

De jury over Resortecs:

De jury reikt de Ecodesign by OVAM Award uit aan Resortecs, een bedrijf dat een innovatieve toepassing ontwikkelde voor het hergebruik van garen in de modesector. Het bedrijf wordt beschouwd als rolmodel in het toepassen van de principes van ecodesign. Doordat Resortecs in zee gaat met internationale spelers kent het een snelle evolutie. De jury gelooft in de impact en groei van het bedrijf en hoopt dat hun innovatieve ontwikkelingen ook hun weg zullen vinden in de designwereld.