MyBlanket

Designbureau
My Add On
Afmetingen
38 x 24 x 8 cm
Materiaal
Hoogkwalitatieve water- en winddichte regenstof en fleece binnenvoering
Techniek
Confectie
Uitvoering
Industrieel

MyBlanket is een regencover voor de benen van rolstoelgebruikers om zonder hulp of recht te staan aan te doen.

MyBlanket © Jolien Roos – Studio Flits & Flash

My Add On ontwierp opnieuw een item dat het leven van rolstoelgebruikers verbetert: MyBlanket, een regencover voor de benen van rolstoelgebruikers om zonder hulp of recht te staan aan te doen. MyBlanket telt verschillende geïntegreerde functies met aandacht voor autonomie, functionaliteit en design: opvouwbaar K-wayprincipe, snelle montage, extra kuitflap via rits, verstelbaar in maat, handwarmers op de schoot en een lege K-wayzak die dient als veilige opbergplaats aan de rugzijde of onder de knie. Dit ogenschijnlijk eenvoudige product werd ontwikkeld met input en feedback van rolstoelgebruikers, wiens leven positief wordt beïnvloed dankzij dit handige hulpmiddel.

De jury over MyBlanket:

“Een grondige analyse van de noden en mogelijkheden van de doelgroep resulteerde in een eenvoudig, ergonomisch en slim bedacht concept.”

Wat maakt het project zo bijzonder?

Marie Van den Broeck (My Add On): Onze gebruikers moesten ons echt overtuigen een ‘zoveelste’ regendeken te maken. Eentje die ze zélf zonder hulp konden aandoen, want die vonden ze nog nergens. Samen met onze gebruikers gingen we aan de slag om hun ideale regendeken voor benen te maken. Dit was van begin tot einde een samenwerking met onze eindgebruikers. 

Hoe draagt het bij tot een betere wereld?

Marie Van den Broeck: Vrijheid. Dat horen we van onze gebruikers. De vrijheid om in de regen naar buiten te gaan zonder nat te worden of een mantelzorger te moeten meenemen. MyBlanket geeft de zelfstandigheid om opnieuw alleen buiten te komen en je goed in je vel te voelen!

Hebben jullie nog verdere plannen met dit project?

Marie Van den Broeck: Absoluut! Er komen binnenkort nog drie extra varianten uit: MyBlanket KIDS, voor kinderen tussen 8 en 12 jaar, en MyBlanket (X)XL, voor mensen met een maatje meer en de speciale e-stepversie om een stang tussen je benen te kunnen plaatsen zonder kou te moeten leiden.

MyBlanket
MyBlanket