MiaCabana

Designbureau
iDNA
Opdrachtgever
Atrium Green
Afmetingen
290 x 400 - 350 x 520 cm
Materiaal
Aluminium, bamboe, textiel, planten/bloemen/fruit
Techniek
Extrusie, lasersnijden, gewoven textiel
Uitvoering
Deels ambachtelijk, deels industrieel

MiaCabana is een modulair uitbreidbare cabana, beschikbaar als shelter en pergola.

MiaCabana
MiaCabana

Het concept van de MiaCabana gaat uit van een eenvoudige cabana die bestaat uit (minimaal) twee gekoppelde aluminium frames, twee handbediende zonweringen, enkele bamboestokken en planten, bloemen en fruit. De cabana, ontworpen door iDNA voor Atrium Green, is gemakkelijk te plaatsen en modulair uitbreidbaar. De MiaCabana is verkrijgbaar als shelter en pergola.

De jury over MiaCabana:

“De MiaCabana zet in het groeiende belang van de buitenruimte. Het is een eenvoudig product dat modulair en personaliseerbaar is.”

Hoe is het idee voor dit project ontstaan?

iDNA: Na 25 jaar expertise in tuinontwerp weet Atrium Green dat de Vlaming echt wel gehecht is aan zijn tuintje maar... hij wil liefst weinig of geen onderhoud, een gezellig terrasje, graag een beetje schaduw, veel zon en wat bloemen en een beetje fruit voor de echte liefhebber. Iedere klant heeft zijn verlanglijstje. Tja, dan lig je daar als ontwerper 25 jaar wakker van tot je op een ochtend opstaat met de MiaCabana als oplossing. Met het team van iDNA hebben we dit idee geperfectioneerd tot een prachtig en eenvoudig product.

Hoe draagt het bij tot een betere wereld?

iDNA: We zien dat klanten en vrienden dit product meteen begrijpen. Het is leuk om te horen hoe ze plaats hebben gemaakt voor hun MiaCabana in de tuin. Als je een MiaCabana plaatst in het gras – omringd met enkele bloemen, planten en boompjes – geeft dat niet alleen een mooi maar ook ecologisch resultaat. En zo draagt dit bij tot een betere wereld.

Hebben jullie nog verdere plannen met dit project?

iDNA: Atrium Green en iDNA hebben zich contractueel verbonden om met hetzelfde enthousiasme de MiaCabana verder te ontwikkelen. De eerste ideeën zijn al gelanceerd: een vogelhuisje, strandbar, planten en groenten serre, kippenhok,… We zijn vooral benieuwd naar de feedback die we gaan krijgen na de bekendmaking van deze award.