Space-R

Designbureau
Depot Roel Vandebeek
Designer
Roel Vandebeek, Brecht Lamote
Opdrachtgever
AVC Gemino

Kantoren op een snelle en tegelijk duurzame manier verticaal kunnen indelen én opnieuw indelen, was de uitdaging bij de ontwikkeling van Space-R. Het resultaat is een circulaire plug-and-play oplossing met profielen, panelen en deuren die makkelijk te plaatsen en te verplaatsen zijn, zonder blijvende schade aan het plafond en de vloer.

Space-R integrated
Space-R integrated

Kantoren op een snelle en tegelijk duurzame manier verticaal kunnen indelen én opnieuw indelen, dat was de uitdaging bij de ontwikkeling van Space-R. Het resultaat is een circulaire plug-and-play oplossing met profielen, panelen en deuren die makkelijk te plaatsen en te verplaatsen zijn, zonder blijvende schade aan het plafond en de vloer. Dit systeem gaat veel verder dan de traditionele producten: het groeit mee met het gebouw en biedt de architect een langetermijnoplossing die helemaal in het circulair denken past en voor een grote vereenvoudiging van productie-, logistieke en plaatsingsprocessen zorgt. De wand sluit naadloos aan op alle types plafonds en kan daardoor vroeger in het bouwproces geplaatst worden. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdswinst tegenover het conventionele bouwproces van opmeten, bestellen, poederlakken, enz. Het basisprofiel van de Space-R is bovendien onzichtbaar na afwerking en hoeft dus niet per se de kleur van de afwerking te hebben; het is vanuit de voorraad bij de verdeler meteen inzetbaar op de werf. Reststukken zijn er evenmin; de volledige lengtes kunnen worden opgebruikt. Alle onderdelen zijn nadien ook herbruikbaar.

Uniek is ook dat je met Space-R een betrouwbaar en circulair systeem in huis haalt zonder in te boeten op het design of vast te zitten aan bepaalde materialen, maten of kleuren. Je kan ruimtes flexibel indelen, ofwel zonder zichtbare profielen in het plafond, ofwel met een zichtbaar profiel met schaduwvoeg of strakke plint of fries. Space-R laat ook toe om in één wand verschillende invullingen en materialen te combineren (zoals hout, glas, metaal of whiteboard), in vier verschillende spoorbreedtes. Space-R is dus zowel modulair als aanpasbaar op maat van het project. Door verschillende afwerkingsprofielen toe te voegen (add-ons) kan de architect niet alleen personaliseren in kleur maar ook elementen zoals (veiligheids)verlichting, signalisatie of vloerbedekking integreren of zelfs, projectgebonden, een unieke add-on ontwikkelen. De Space-R blijft daarbij excellente akoestische waarden halen (52 db in de Space-R 100).Deze combinatie van duurzaamheid, tijdswinst, gebruiksgemak, design, akoestiek en aanpasbaarheid maakt van Space-R het ideale systeem voor het creëren van aangename en flexibele ruimtes.

Space-R
Space-R
Space-R
Space-R