Smappee EV Base

Designer
Stefan Grosjean
Opdrachtgever
Smappee nv
Afmetingen
120 x 60 x 15 cm
Materiaal
Solid Core and aluminum
Techniek
Deels ambachtelijk, deels industrieel
Voor eigenaars en exploitanten van grote winkel- en bedrijfsgebouwen is het opladen van het toenemend aantal elektrische voertuigen een uitdaging.

De huidige elektrische infrastructuur van de gebouwen kan de extra vraag naar energie van elektrische auto's niet aan. Meerdere elektrische auto's tegelijk of op eender welk moment opladen kan leiden tot doorgebrande zekeringen, beschadigde circuits en blackouts. Bovendien is er onvoldoende inzicht in het laadproces en kan zonne-energie niet geoptimaliseerd worden voor de laadsessies. De EV Base van Smappee is een oplaadpunt dat een antwoord biedt op deze uitdaging.

EV Base is een totaaloplossing die toelaat om meerdere laadpalen te installeren binnen de bestaande infrastructuur zonder zorgen over de energiebevoorrading van het gebouw. De ingebouwde slimme oplaadfunctie zorgt voor een geoptimaliseerd autoverbruik, DC-lekdetectie, autonome overbelastingsbeveiliging en op maat gemaakte slimme EV-schema's. Bovendien krijgen bedrijven dankzij de ingebouwde Smappee Infinity-technologie vergaand inzicht en controle over het energieverbruik. De EV Base is eenvoudig te installeren en te gebruiken dankzij vaste kabels. Betaling gebeurt via QR-codes en integratie met eMSP. Dankzij de geïntegreerde verlichting en het aanpasbare ontwerp is het EV Base oplaadpunt een meerwaarde voor elke zakelijke parkeerplaats.

Naast de automatische geoptimaliseerde aansturing van de energiestromen en optimaal gebruik van zonne-energie, is de laadpaal zelf vervaardigd uit duurzame materialen zoals volkern en aluminium. Deze materialen zorgen ervoor dat ook de laadpaal zelf een hoge duurzaamheid heeft. Daarnaast is de laadpaal goed bestand tegen de weerselementen, schokbestendig en heeft hij een uitstekende brandwerendheid en hoge UV-bestendigheid.