LYNE

Designbureau
Margot Thyssen
Afmetingen
+- 13.7 x 8.3 x 20 cm
Materiaal
Porcelain
Techniek
multi-layer slipcasting
Uitvoering
Ambachtelijk

Margot Thyssen gaat als ontwerper en ambachtsvrouw steeds op zoek naar een harmonie tussen eenvoud en detail. Het servies LYNE is daar een voorbeeld van.

Zowel het wit als het ingekleurd vloeibaar porselein wordt laag na laag gegoten in een gipsen mal. Na het afsnijden en afwerken van de bovenrand, blijven de verschillende lagen zichtbaar als een aantal fijne lijnen. De kleur en de lijnen contrasteren mooi met de eenvoudige, sobere vorm van het object. De zogenaamde multi-layer slipcasting techniek is erg arbeidsintensief en daardoor minder geschikt voor massaproductie.

Het is voor Margot een doelbewuste keuze om zelf haar werk te produceren en dat in beperkte oplage. Zo kan ze immers een kwalitatief en uniek stuk leveren aan haar klanten. Van de afgesneden restjes van de bovenrand maakt ze gadgets, zoals roerstokjes, knoppen of onderleggers.

Ook in haar materiaalkeuze ging Margot zeer bewust te werk. Ze kiest voor een kwalitatief en duurzaam porselein dat robuust aanvoelt maar desalniettemin aangenaam is in gebruik. Het materiaal is ook functioneel: het houdt koude/warme dranken langer op temperatuur.