Caméléon

Designbureau
Les Monseigneurs
Opdrachtgever
Verilin nv
Afmetingen
300x300x0.5cm afhankelijk van toepassing
Materiaal
Linen, flax, wool
Techniek
Jacquard weaving
Uitvoering
Deels ambachtelijk, deels industrieel

Wat is een wandtapijt vandaag en welke relevantie kan het hebben?

De huidige woonruimtes hebben nood aan een modulair systeem en moeten aan veel eisen voldoen. Modulariteit is één van de noden waar Caméléon op inspeelt.

Caméléon zijn een reeks grafische ontwerpen ontstaan uit natuurlijke vormen en vertaald naar geweven textiel. De linnen wandtapijten zijn gemaakt om te dienen als wandtapijt an sich, maar kunnen evengoed ingezet worden als gordijn, paravent en tapijt dankzij zijn multifunctioneel, lokaal en duurzaam garen. De wandtapijten zijn genummerde pièces uniques en zijn tijdloos in zowel beeld als in hun multifunctionele toepassing. Afhankelijk van toepassing en sfeer wordt er bewust gekozen voor de juiste grondstoffen, maar wel uit wat beschikbaar is. De beeldtaal is geïnspireerd op de boeiende geschiedenis van de Amish-quilts, waarin kleur, patroon en verhoudingen van geometrie elkaar versterken.

Caméléon is het verhaal van Les Monseigneurs en Verilin, dat authentiek vakmanschap, natuurlijke materialen en lokale productie combineert met technologische innovatie. Het unieke karakter van Caméléon is enkel mogelijk dankzij de open mind, het doorgedreven vakmanschap en vooral ook dankzij de vernieuwende technologische mogelijkheden binnen hun productie eenheid. Het bedrijf streeft de hoogste normen van kwaliteit en esthetiek na voor al zijn producten die het op maat ontwerpt, maakt en verwerkt.

Ook bij Les Monseigneurs wordt grafisch design en textielontwerp tot in het extreme uitgediept. Elk product is uniek: Les Monseigneurs zoekt telkens weer naar de juiste effecten om garen dat staat te verkommeren of zelfs ontwaard wordt een toegevoegde waarde te bezorgen.