The EMC (Electronic Meter Connect)

Designbureau
Yellow Window
Opdrachtgever
Timbtrack
Afmetingen
5 x 10 x 11 cm
Materiaal
ABS
Techniek
Kunststofinjectie, tamponprint
Uitvoering
Industrieel

De Timbtrack EMC (Electronic Meter Connect) is een elektronische meter met een kabel en gps localisatie, die de opgemeten gegevens van bomen in het bos digitaal doorstuurt naar een platform voor de organisatie van bosbouw beheerders.

De EMC zorgt voor een vlotte, snelle en nauwkeurige meting van bomen, soms in moeilijke omstandigheden, en vermijdt mogelijke fouten bij het invoeren van gegevens, zoals het ingeven van de soort, de hoogte, de coniciteit van de boom (gerelateerd aan de soort), en per lot: de locatie, code, eigenaar, datum van aanplanting,… Dankzij de EMC is deze informatie gelocaliseerd om meer controle te krijgen over de veldonderzoeken en een concreter overzicht te krijgen van de loten in de bosbouw. Met het Timbtrack-platform krijgt de bosbouwer/ondernemer een globaal beeld van het hele bos. Dankzij de verschillende modules die door Timbtrack zijn ontwikkeld, is het beheer van bosgegevens geautomatiseerd en onmiddellijk, wat veel tijd bespaart.

Dit product is als nieuw toestel in het productgamma innoverend. De meerwaarde ervan zijn volgende eigenschappen: EMC is naadloos aansluitbaar op het Timbtrack platform (connected products), zorgt voor besparing van tijd op meting en verwerking van de gegevens, heeft een ergonomische vorm voor langdurig en intuïtief gebruik, is bestand tegen water en stof, herstelbaar en heeft open configuratie-instellingen.