Gymna PRO

Designbureau
Yellow Window
Opdrachtgever
Gymna
Afmetingen
45 x 67 x 206 cm
Materiaal
staal, aluminium, polyurethaan (kunstleder)
Techniek
buig-, las-, stanswerk en stoffering
Uitvoering
Industrieel

Bij Gymna geldt als drijfveer dat een alledaags product best bijzonder mag zijn. 

Bij de ontwikkeling van de nieuwe behandeltafel was het doel om met een kritische blik naar de traditionele behandeltafel te kijken en deze als het ware heruit te vinden.

Naast design is er voornamelijk rekening gehouden met de noden van patiënt en kinesist. Gebruikmakend van nieuwe technieken, materialen en verbeteringen werden innovatieve oplossingen bedacht en aangereikt voor alledaagse problemen.

Het resultaat is een behandeltafel die onmiskenbaar de Gymna signatuur draagt en zich op verschillende niveaus onderscheidt.

De behandeltafel oogt eerder als een meubelstuk dan een machine door de afgeronde en gebruiksvriendelijke details, in plaats van harde industriële componenten. Ook de verborgen mechanica en de ingebouwde ledverlichting spelen hierbij een rol. De gesloten basis is makkelijker schoon te maken en brengt extra hygiëne.

De verbeterde armsteun-functionaliteit zorgt voor een meer ergonomische patiënten ligging en samen met het nieuwe Ergomax gezichtskussen en de draadloze kussenverwarming voor extra patiënten comfort.

Dankzij het revolutionaire Constant Patient Position concept kan de patiënt op een driedelige tafel elke positie aannemen zonder dat er voortdurend moet worden gedraaid.

Door de solide en stabiele constructie vindt er onder belasting amper buiging en beweging van de tafel plaats, waardoor er tijdens de behandeling geen energieverlies is. De lateraalsteunen geeft de kinesist meer bewegingsvrijheid en maken het mogelijk een ideale werkhouding te handhaven.

Voor gemakkelijke, nauwkeurige en veilige hoogte-instelling is er een intelligent, met de voet bedienbaar systeem waarbij het mogelijk is een programmeerbare geheugenfunctie in te stellen, gemakkelijk te bedienen vanaf de afstandsbediening. Er is een optie voor extra motoren om de kussens moeiteloos te verstellen, eenvoudig te bedienen met een druk op een knop. Dit biedt zowel comfort voor de patiënt, die zich niet hoeft uit te strekken, als voor de kinesist. De ergonomische schakelaars onder het kussen lichten op in verschillende kleuren voor opwaartse of neerwaartse verstelling, waarbij de handpalm wordt verlicht.

Door de brede waaier aan modellen, afwerkingen en opties kan elke kinesist de gymna.PRO tafel volledig samenstellen naar zijn of haar professionele behoeften en persoonlijke smaak.