MySleeve

Designbureau
My Add On
Afmetingen
hoogte:13,6cm ; diameter: 3,2cm
Materiaal
Silicone (non-tear)
Techniek
dunwandig spuitgieten van silicone
Uitvoering
Industrieel
De MySleeve is een siliconen kousje dat je over je eigen krukhandvat rolt en waarmee je de grootste frustraties van krukgebruikers oplost, namelijk de zere handen en de vallende krukken.

Krukken zijn al decennialang onveranderd, net zoals de klachten die daarbij horen. Daar heeft de oma van Marie, de ontwerpster van MySleeve, haar duidelijk op gewezen. Haar oma moest een tijd met krukken lopen en kloeg nooit over iets, behalve over die krukken. Daarom werd een bredere rondvraag gelanceerd bij verschillende krukgebruikers om de specifieke problemen in kaart te brengen en zo een gepaste oplossing te bedenken.

Wat bleek? Steeds dezelfde problemen kwamen naar voren: pijn aan de handen, veelal tot blaren toe, bovendien vallen de onhandige krukken zo’n 20 tot 30 keer per dag op de grond. Niet evident om ze terug op te rapen als je slecht te been bent. Eenvoudige taken zoals deuren openen, een gsm opnemen of sleutels meedragen, zijn met krukken plots heel wat moeilijker geworden. Krukgebruikers opteren dan om zoveel mogelijk thuis te blijven, of hulp te vragen. Gelukkig brengt de MySleeve -die past op zo goed als alle soorten krukken- daar verandering in!

Maar hoe? Voor de zere handen werd een gelpatch voorzien die de drukpunten van de hand gelijkmatig verdeelt, waardoor pijn en blaren verleden tijd zijn. Tegen de vallende krukken werd een magneet geïntegreerd in de top van de MySleeve. Hierdoor kunnen beide krukken snel tegen elkaar worden geklikt waardoor je ze makkelijk tegen de muur, stoel of eigen lichaam kan leunen om handen vrij te maken, zonder dat de krukken vallen. Het is een eenvoudig ontwerp dat grote problemen oplost.