Tam Tam Vuurkorf

Designbureau
Studio Achoo
Opdrachtgever
Copain
Afmetingen
Ø48 x 80
Materiaal
aluminium, staal
Techniek
forceer techniek - buisplooien - lassen - lakken
Uitvoering
Industrieel

De Tam Tam vuurkorf is een duurzame vuurkorf, ontworpen door Bart Van houcke én Dwight Warnez, die het hele jaar door gebruikt kan worden.

Onder de naam Tam tam collection ontwikkelde designer Bart Van houcke en Dwight Warnez (The moldmaker) een mooie, duurzame vuurkorf, uitgegeven door Copain.

Het product onderscheidt zich door de combinatie van een uitgepuurde vorm met een compacte omvang en een groot gebruiksgemak. De vuurkorf bestaat uit slechts twee standaardonderdelen: een uitneembare ronde kom en een solide draadmand. Het model is verkrijgbaar als houtkorf of als bio-ethanolbrander in verschillende kleuren en materialen. Tevens kan deze uitgebreid worden met allerhande accessoires: een tapasrooster en marshmallow sticks. Door zijn relatief licht gewicht en zijn beperkte diameter van 48cm kan de vuurkorf ook in knusse omgevingen gezelligheid creëren. De vlammen en de eventuele rook worden automatisch naar boven gezogen. Het frame wordt bovenaan niet warm, waardoor je de korf zelfs tijden het branden kunt verplaatsen.

Copain is ervan overtuigd dat lokale productie en een duurzaam ontwerp een meerwaarde betekenen. Onder het moto 'love where you live' stimuleert het merk om bewust te kiezen voor producten van eigen bodem en om de plek te waarderen waar je leeft.