June

Designbureau
Bagaar
Opdrachtgever
June
Afmetingen
Diameter 107mm, Hoogte meterlezer: 50mm Hoogte gateway: 28mm
Materiaal
Polycarbonaat transparant, ABS wit en TPE ingekleurd
Techniek
Spuitgieten
Uitvoering
Industrieel

June bestaat uit een service én product.

Het zoekt continu de beste marktprijs, verandert automatisch je energiecontract en bestaat uit een slimme meterlezer die continu je meterstand kan uitlezen en naar de cloud stuurt waar alle data in een interactief dashboard wordt weergegeven. De functie van June is mensen te ontzorgen, hen te laten besparen op hun energiefactuur, inzicht te geven in hun verbruik én de drempel naar groene energie te verlagen.

De energiemarkt van vandaag en de relatie tussen de leverancier en de eindgebruiker is niet efficiënt en transparant genoeg. Dus zocht Bagaar met een energie-assistent, genaamd June voor een oplossing. June bestaat uit een service én een product. Het zoekt continu de beste marktprijs, verandert automatisch je energiecontract en bestaat uit een slimme meterlezer die non-stop je meterstand kan uitlezen en naar de cloud stuurt waar alle data in een interactief dashboard worden weergegeven.

Door de meterlezers krijgt June voor het eerst inzicht in het reële verbruik van energieconsumenten en kan het, na analyse, de consument een lagere factuur aanbieden. Dit gebeurt door middel van in house-ontwikkelde algoritmes die er voor zorgen dat er constant tussen de leveranciers kan geswitcht worden wanneer er een betere aanbieding is voor het huidige verbruik van de gebruiker.

Anderzijds krijgt de consument ook meer inzicht in zijn verbruik, wat kan helpen in de sensibilisering rond hernieuwbare, duurzame energie, het aanpakken van energievreters enz. Het is de energie-assistent die mensen laat besparen op hun energiefactuur en zo de zorgen uit de handen neemt in een aspect van hun leven dat zo alledaags is dat ze het vergeten, op de lange baan schuiven en frustrerend vinden. Het geeft de consumenten inzicht in hun verbruik, verlaagt de drempel naar groene energie en verhoogt dus de efficiëntie met een voordeel voor zowel de eindconsument, als zichzelf, als de planeet.