Dynamx

Designbureau
Achilles design
Opdrachtgever
Belparts
Afmetingen
Sensorunit: 3 x 9 x 9 cm Motorunit: 9 x 15 x 9 cm
Materiaal
PC
Techniek
Spuitgieten
Uitvoering
Industrieel

De innovatieve dynamx™ regelafsluiters brengen de juiste hoeveelheid energie naar de juiste plaats op het juiste ogenblik.

De watertoevoer (koelwater of verwarming) wordt continu bijgesteld om perfect in te spelen op het comfort in iedere ruimte. Dankzij dergelijke variabele debietregeling kan de temperatuur heel precies worden bepaald, ongeacht het gebruik van de ruimte.

De innovatieve dynamx™ regelafsluiters brengen de juiste hoeveelheid energie naar de juiste plaats op het juiste ogenblik. De watertoevoer (koelwater of verwarming) wordt continu bijgesteld om perfect in te spelen op het comfort in iedere ruimte. Dankzij dergelijke variabele debietregeling kan de temperatuur heel precies worden bepaald, ongeacht het gebruik van de ruimte. Bovendien kunnen deze elektronische regelafsluiters via een centrale communicatie met elkaar verbonden worden en eventueel ook draadloos aangestuurd worden.

Het Dynamic Flow Networking™-concept geeft op elk niveau precieze informatie door over de energiestromen in het gebouw. Deze informatie wordt gebruikt om de primaire pompen aan te sturen, zodat de geschikte hoeveelheid warm- of koelwater naar de juiste verdieping kan vloeien. Op die manier wordt energie optimaal gebruikt: enkel de vereiste hoeveelheid water wordt geproduceerd en verdeeld. Het resultaat? Optimaal comfort en lagere energiekosten.

De productlijn werd ontwikkeld door BELPARTS in samenwerking met Achilles Design. De lijn bestaat uit een motor- en een sensorunit, afzonderlijk of in combinatie te gebruiken. Beide zijn modulair op te bouwen in functie van de toepassing: met of zonder ingebouwd oled-scherm, input van bijkomende externe sensoren of draadloze communicatie om in the field data uit te lezen.

De installatie van de motorunit is sterk vereenvoudigd door de introductie van een eenvoudig snapsysteem. Voor een snelle controle door de installateur is de motor onderaan voorzien van een duidelijke indicator van de stand van de klep. Net als het geoptimaliseerd gebruiksgemak voor de installateur en de operator is ook het design een stijlbreuk binnen de sector. De druppel die valt en invloed uitoefent op het water is een verwijzing naar zijn functie, de focus wordt gelegd op de interactiepunten in plaats van op het logo, en het geheel is een verademing in de wirwar van technische ruimtes.

De innovatieve dynamx™ regelafsluiters vervangen de klassieke inregelkranen en onderscheiden zich:

  • de manuele inregelkranen worden overbodig, aangezien de dynamx™ regelafsluiter zelf, autonoom instaat voor het balanceren van de diverse gebruikers in het circuit
  • drukonafhankelijk: de gepatenteerde dynamx™ technologie detecteert automatische elke drukwijziging in het systeem. Via de ingebouwde elektronische debietregeling wordt elke afwijking automatisch gecompenseerd.
  • energie monitoring: de dynamx™ regelafsluiter meet het actuele debiet alsook de ΔT (verschil tussen aanvoer- en retourtemperatuur) en kan zo het vermogen bepalen.
  • life-time commissioning: de commissioning van elke dynamx™ regelafsluiter kan eenvoudig vanop afstand gebeuren, en biedt zo het antwoord op de zich steeds wijzigende noden in het gebouw.