QUE ONDA VOS

Designbureau
Internia Bvba
Designer
Hanne De Wyngaert
Opdrachtgever
QUE ONDA VOS
Afmetingen
85cm x 140cm
Materiaal
wool
Techniek
foot loom
Uitvoering
Ambachtelijk

Hanne De Wyngaert studeerde mode aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Ze was mede-oprichtster en mede-ontwerpster van het Belgische designers label 'Ti + Hann' van 2007 tot 2012. Hierna begon Hanne na te denken over het ontwerpen en ontwikkelen van producten die een sociale impact hebben op de gemeenschappen die ze produceren.

In 2013 trok ze naar Guatemala en startte het designlabel QUE ONDA VOS op. Met QUE ONDA VOS ontwikkelt ze handgeweven producten in samenwerking met de inheemse bevolking. Door het gebruik van hun traditionele spin- en weeftechnieken en natuurlijke materialen en verftechnieken tracht ze een bewustzijn over bewuste consumptie te ontwikkelen. Op deze manier behoudt en promoot QUE ONDA VOS ook de eeuwenoude weeftraditie van de Maya's die als gevolg van massaproductie dreigt te verdwijnen. Hiernaast creëert ze ook werkgelegenheid in die inheemse gemeenschappen voor eerlijke lonen.

Voor de nieuwe ontwerpen experimenteert Hanne met het aanbrengen van veranderingen in de structuur van het proces.

QUE ONDA VOS staat voor respect. Respect voor mens en natuur. Hanne De Wyngaert ontwerpt en ontwikkelt tapijten en werkt hiervoor samen met Maya wevers uit Guatemala.

Het volledige proces van de ontwikkeling van de tapijten gebeurt handmatig met enkel natuurlijke materialen, planten en mineralen. 

“Na het ontvangen van deze award heb ik enorm veel positieve reacties gekregen. Het leverde me mooie visibiliteit en erkenning op én gaf ook een boost aan mijn verkoop”

Hanne De Wyngaert, Henry van de Velde Collective Award 16