BEDNET unit

Designbureau
Cides Product Design
Opdrachtgever
BEDNET
Afmetingen
540 x 290 x 350
Materiaal
Aluminium + gegalvaniseerd staal + polyamide
Techniek
sheetmetal + 3D-printing
Uitvoering
Industrieel

Bednet zorgt er sinds 2007 voor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen gaan door ziekte, een operatie, een ongeval of zwangerschap, toch mee in de klas zitten van thuis uit.

De klas ziet de bednetter zitten op het computerscherm achteraan in de klas. De bednetter volgt van thuis uit de lessen met een camera die hij zelf kan besturen en kan met zijn klasgenoten praten.

Bednet had al een systeem dat gebruikt werd in de klas: een grote, vaste computer met scherm, een toetsenbord, luidsprekers, een camera op een statief en een router.

Cides werd gevraagd om deze opstelling herwerken. Er waren twee grote opdrachten: maak de unit eenvoudiger op gebied van gebruik, installatie, assemblage en onderhoud én zorg ervoor dat de unit mobieler is. En dit voor een zo laag mogelijke investeringskost, want het wordt in kleine oplages gemaakt.

Cides ontwierp één object waarin alle functies verenigd zitten. Geen losse stukken meer, dus eenvoudig te installeren en hij past in standaard containers die Bednet al had. Door de slimme plaatsing van handvaten kan de unit eenvoudig uit de container getild worden. Extra handvaten bovenaan zorgen ervoor dat de unit door iedereen kan verplaatst worden. De onderdelen binnenin de unit zijn standaardonderdelen die op een centraal frame gemonteerd zijn.

Door de mobiele unit communiceert het zieke kind veel eenvoudiger, overzichtelijker en kwalitatiever met klasgenootjes en lesgevers. Omdat de mobiele unit op meerdere plaatsen kan gebruikt worden, kan het zieke kind ook meer ervaringen met de klasgroep delen.