Sanaa

Designbureau
Concrete (Studio Dott.)
Opdrachtgever
Meyvaert
Afmetingen
210 x 80 x 80 cm
Materiaal
Glas, aluminium, MDF; diverse industriële technieken
Met het modulaire Sanaa vitrinesysteem kan een hele waaier aan vitrines gebouwd worden. De tentoonstellingsbouwer kan de standaardpanelen op verschillende manieren samenstellen en zo tot een optimale tentoonstellingsopbouw komen.

Sanaa wordt in losse stukken geleverd. Tijdens het transport worden de glaspanelen beschermd door unieke aluminium profielen. Deze profielen zorgen ook voor positionering en fixatie bij de montage. Sanaa kan gemakkelijk door 2 personen zonder speciaal gereedschap in elkaar gezet worden. De vitrine kan keer op keer in en uit elkaar gehaald worden door het gepatenteerde verbindingssysteem van veerclips, waardoor ze ideaal is voor tijdelijke tentoonstellingen, compacte opslagplaats en transport.

Sanaa, Concrete
Sanaa, Concrete

Sommige tentoonstellingsobjecten zijn zeer gevoelig en kunnen zwaar beschadigd worden door een hoge vochtigheid. Sanaa gebruikt hetzelfde principe van vochtigheidscontrole als vitrines voor topmusea: de lucht binnenin wordt verzegeld en geregeld door de vocht-absorptie-packs in de sokkel. In de sokkel zit een ventilator. Door een subtiele voeg wordt de lucht zacht door de vitrine gecirculeerd.

Sanaa, Concrete
Sanaa, Concrete

De deur kan geopend worden door de ‘verborgen’ sloten in de boven- en benedenhoek te openen. Slot en scharnier zijn bijna onzichtbaar door de blokjes die op het glas gelijmd zijn, maar zorgen ervoor dat men gemakkelijk aan de tentoonstellingsobjecten kan.

Sanaa is een unieke combinatie van functie en schoonheid, waardoor het een kunstwerk op zich wordt. Sanaa is dan ook het woord in Swahili voor kunstwerk.