Grand Prix

Designer
Bart Goderis
Opdrachtgever
B.I.C.-Carpets
Afmetingen
70/240, 200/200, 200/250, 200/300, 250/350, 300/400, 400/400, speciale maten op aanvraag, rekening houdend met de breedte van 400 cm
Materiaal
Gevlochten PES garen, geweven op een authentiek WILTON- of roede weefgetouw
Als kind was Bart Goderis al gefascineerd door textiel. Nu intrigeert het hem ieder moment van de dag, het is de rode draad doorheen zijn leven.

Hij is voortdurend op zoek naar nieuwe garencombinaties, die hij uittest op een handweefgetouw om zo de gepaste structuren te vinden. Voor hem is weven het vertalen van gevoelens naar textuur. Zo probeert hij steeds een brug te slaan tussen tijdloos en trendgevoelig design. Zijn directe omgeving is een blijvende bron van inspiratie bij het creëren van textiel. Grand Prix is zijn nieuwste creatie in zijn zoektocht naar nieuwe structuren.

Bart Goderis zag een intrigerende stapel autobanden liggen op een autokerkhof. Toen hij de mooi op elkaar gestapelde banden zag liggen was de link met geweven textiel gauw gemaakt. Van op afstand leken de banden wel als dikke zwarte touwen die in elkaar gevlochten waren.

In samenwerking met een bandweverij/vlechterij ontwikkelde hij een garen die het krachtige lijnenspel in de rubberen banden visualiseert. Het garen wordt in verschillende processen opgebouwd. De kern wordt gevlochten in een zwart polyester garen die op zich nog eens omvlochten wordt met smalle geweven bandjes.

Het resultaat? Grand Prix is een karaktervol tapijt met zeer sterke mannelijke trekken, een tapijt met een robuuste uitstraling dat er toch heel elegant en puur bij ligt.

Grand Prix