Amandine David

Amandine David is designer en onderzoeker. Haar ontwerpen zijn de materiële sporen van een verkennende zoektocht en vertellen verhalen over cross-overs, samenwerkingen, exploraties, mislukkingen en ontdekkingen.

Amandine David

Nadat ze afstudeerde in productdesign aan La Martinière-Diderot (FR) dreef haar interesse voor ambachtswerk en crossculturele samenwerking haar ertoe deel te nemen aan Hors Pistes, een nomadisch residentieprogramma dat ontmoetingen tussen ambachtslieden en designers stimuleert.

Tijdens haar masterstudie in social design aan de Design Academy Eindhoven (NL) raakte Amandine geïntrigeerd door de tegenstelling tussen traditionele ambachten en digitale productie.

Met Crossing Parallels en Weaving Code werkt ze samen met onder andere Esmé Hofman en Joris van Tubergen om gereedschap, objecten en hybride productiemethoden te ontwikkelen die traditionele weeftechnieken en 3D-printing samenbrengen. Ze werkte onder meer samen met TAAT, Z33, Crafts Council Nederland, Trame Paris, Ohme en Dutch Invertuals.

Amandine geeft momenteel les aan KASK Gent, op de afdeling Autonome vormgeving. Haar project Crossing Parallels maakt deel uit van de collectie van Design Museum Gent.

“Mijn ontwerpen vertellen verhalen over cross-overs, samenwerkingen, exploraties, mislukkingen en ontdekkingen”

Amandine David

De jury over Amandine David:

De jury reikt de Young Talent Award uit aan Amandine David die zich in een korte tijd specialiseerde in traditionele ambachten zoals weven en pottenbakken in combinatie met digitale productie. Vakmanschap en innovatie verbindt ze met andere woorden feilloos. Daarnaast wordt haar professionele aanpak en het samenwerken met andere ontwerpers en makers bewonderd. De jury hoopt dat deze award en geldprijs haar de nodige boost zullen geven om internationaal door te breken.

Amandine David © Damon De Backer