OYO Baby Monitor

Designbureau
Pars Pro Toto
Opdrachtgever
QLEVR

OYO Baby Monitor is een slimme monitor die mee waakt over pasgeborenen en peuters. De monitor volgt onder meer het ademhalingsritme, de temperatuur en lichaamspositie van het kind en toont deze data in real-time in de OYO-app. De monitor ziet er niet uit als een bewakingsproduct maar als een schattig babyproduct.

OYO Baby Monitor ©️ Aerosleep
OYO Baby Monitor ©️ Aerosleep

De OYO Smart Baby Monitor is een slimme monitor die mee waakt over pasgeborenen en peuters.  De monitor volgt onder meer het ademhalingsritme, de temperatuur en lichaamspositie van het kind. In de OYO app worden deze data vervolgens in real time weergegeven. Het vriendelijke design van de OYO leidt de aandacht af van het serieuze en bedreigende karakter van de situaties waarvoor deze monitor bedoeld is.

De doelstelling was om de OYO monitor er niet als een bewakingsproduct te laten uitzien, maar in de eerste plaats als een cute babyproduct.

Niet alleen de gekozen materialen zijn 'baby proof', ook bij het kiezen van de vorm en afmetingen werd rekening gehouden met de veiligheid voor de allerkleinsten. Met de kleurencombinatie gebroken wit met lichtgrijze en muntkleurige accenten werd een genderneutrale uitstraling beoogd die bovendien past in elk interieur. De muntkleurige accenten zorgen bijkomend voor een vrolijke en speelse toets.