inti

Designbureau
Kreon
Designer
Kristof Pycke
Opdrachtgever
Kreon

Kreon Inti geeft de lichtontwerper een instrument om zonder overbodige ‘ruis’ met één enkele downlight verschillende sferen in de architectuur te creëren. Vanuit één lichtpunt worden twee verschillende lichtpatronen gecombineerd: gerichte puntverlichting en diffuse verlichting. 

Inti - Basic ©️ Kreon
Inti - Basic ©️ Kreon

Inti geeft de lichtontwerper een instrument om zonder overbodige “ruis” met één enkele downlight verschillende sferen in de architectuur te creëren.  Vanuit één lichtpunt worden twee verschillende lichtpatronen gecombineerd: gerichte puntverlichting en diffuse verlichting. Door de twee tegengestelde lichteffecten in één armatuur te combineren, is kreon inti een innovatieve keuze voor eenheid, ongeacht haar dubbele functie.

kreon inti is het resultaat van het geduldig voortbouwen op kennis van lichttechniek en het zorgvuldig onderzoeken van de karakteristieke vormgeving van kreon: eenvoud, helderheid en eenheid. Het aluminium van het armatuur werd 100% gerecycleerd. Het inti downlight systeem werd ook integraal ontworpen om defecten gemakkelijk te herstellen, onderdelen te vervangen en te recycleren.