Nobi

Designbureau
Studio Dos Santos
Opdrachtgever
Nobi
Afmetingen
30 x 50 x 50
Materiaal
Different materials / textile - aluminum - plastics - pcb - Led
Techniek
Different techniques / injection molding - cnc - vacuum forming - sewing - 3Dprinting
Uitvoering
Industrieel
Naarmate de bevolking groeit en de levensverwachting verbetert, zullen steeds meer ouderen behoefte hebben aan zorg.

Nobi gelooft dat door te investeren in technologie waarmee mensen zich langer gelukkig en veilig voelen in hun geliefkoosde omgeving, we de uitdagingen van de toekomst aankunnen.

Nobi wil het voor zoveel mogelijk ouderen mogelijk maken om te blijven wonen waar ze dat zelf willen. Een plaats waar ze zich veilig voelen en het liefste zijn. Nobi is een slimme lamp die in de eerste plaats een val detecteert en ervoor zorgt dat de bewoner snel geholpen wordt. Vallen is namelijk de belangrijkste reden waarom ouderen niet langer zelfstandig wonen en kan verstrekkende gevolgen hebben. Nobi merkt wanneer een bewoner valt en vraagt of alles in orde is. Als dat niet zo is, belt ze een familielid of een van de vertrouwde contacten. Via de lamp kan de bewoner met hen praten, zonder telefoon. Indien nodig, opent Nobi zelfs de voordeur.

Door de kamer te verlichten wanneer een bewoner uit bed stapt, is Nobi in staat om vallen te voorkomen. Tevens waakt Nobi over de veiligheid van de bewoner door brand en inbraak te detecteren, spoort ze aan op warme dagen om voldoende water te drinken, houdt ze de luchtkwaliteit en kamertemperatuur in de gaten en merkt ze op wanneer gedragspatronen veranderen. Aangezien de bestaande plafondlamp door Nobi wordt vervangen is de installatie eenvoudig en zonder extra bekabeling. Ze zorgt voor 24/7 monitoring en dit zonder batterijen. De slimme lamp past in elk interieur en de afwerking kan gekozen worden. Hierdoor is ze discreet en steeds aanwezig. Dankzij de krachtige processor worden beelden geanalyseerd in de lamp zelf. Een slim algoritme zorgt ervoor dat Nobi een val detecteert en deelt enkel poses -geen beelden waarop iemand herkenbaar is- met de vertrouwenspersonen.

Momenteel werkt het team achter Nobi aan extra toepassingen die nog meer uitgebreid het welzijn van ouderen kunnen opvolgen. Zo kan Nobi het werk van zorgpersoneel ontlasten en zorgt ze ervoor dat zij zich kunnen concentreren op hun kernmissie: ouderen helpen een gelukkig en comfortabel leven te leiden. Nobi’s slimme en subtiel vormgegeven lampen zorgen voor gemoedsrust bij ouderen en hun familieleden, terwijl zorg en communicatie verbeterd worden.