ME&ER

Designbureau
Bram Kerkhofs Design Studio
Afmetingen
Various sizes
Materiaal
Elastic rope (polypropylene, latex, ...), aluminum and stainless steel
Techniek
Knitting and weaving, lasercut, finishing techniques
Uitvoering
Deels ambachtelijk, deels industrieel

ME&ER is een constructiesysteem dat een elastisch touw of band verbindt aan een ander (plaat)materiaal.

Het systeem laat zich zowel indoor als outdoor naadloos integreren in allerhande structuren waarbij een flexibel scherm vanuit parallelle, verticale touwen of banden kan worden geïntegreerd. ME&ER wordt in veelvoud toegepast in maatwerk: interieurobjecten zoals kasten, bedconstructies en verlichting, alsook voor kantoormeubilair, meubilair voor vergader-, onthaal- en wachtruimtes, ... Als losstaand product ontwikkelde Bram Kerkhofs de Coil (een kast), de Flex (een modulair flexibel room-divider systeem) en de Nest (een vrijstaand room-divider systeem). ME&ER biedt op bijna alle vragen een sluitend antwoord.

Met ME&ER lanceerde Bram recent ook een ongoing onderzoeksproject waarbinnen nieuwe vormen, mogelijkheden en toepassingen zullen worden ontwikkeld vanuit de combinatie elastiek – plaatmateriaal en waarbij de focus ligt op samenwerkingen met bedrijven, ontwerpers en studenten. Een eerste fase in dit traject onderzoekt de mogelijkheden met het systeem vanuit plat elastisch band met verschillende breedtes, waarbij zowel de onderlinge positie van de banden als de tussenafstanden kunnen variëren op basis van rechte en golvende schermen met verschillende radiussen.

ME&ER is in al zijn toepassingen volledig modulair en kan zonder moeite tot zijn initiële materialen worden teruggebracht. Ook roestvrijstaal en aluminium zijn in dat opzicht uiterst duurzame keuzes. Het elastiek bestaat uit polypropyleen of polyethyleen, materialen die zich perfect laten recycleren en latex rubber, een natuurproduct dat in essentie perfect recycleerbaar is maar zichzelf ook in de natuur 100% afbreekt.