Ellio Elite

Designbureau
Achilles Design
Designer
IntuEdrive Design Team i.s.m. Achilles Design Team
Opdrachtgever
IntuEdrive BV

De Ellio Elite is een speed pedelec van Belgische makelij die zich onderscheidt door een intuïtieve rijervaring, een duurzame en onderhoudsvriendelijke constructie en een grote batterijcapaciteit.

Het bedrijf IntuEdrive wil pendelaars aanspreken die gewend zijn om met de wagen te rijden en wil hen een volwaardig alternatief bieden voor de dagelijkse pendel van en naar de stad. Het bedrijf heeft dan ook heel wat technologie onder de motorkap zitten die ontleend is aan de auto-industrie. Dit team van experten heeft het plezier van fietsen gecombineerd met de veiligheid en het gebruiksgemak van autorijden.

Dankzij hun achtergrond in automotive, ontwikkelden de oprichters een gepatenteerde CVT (Continu Variabele Transmissie) aandrijving waardoor de e-bike volledig automatisch schakelt. De fietser zal deze automatische schakeling herkennen van de Park and Drive standen van een automatische versnellingsbak van een wagen. Hij zal ook de all-wheel drive aandrijving en de geavanceerde veiligheidssystemen terugvinden vanuit de moderne wagens (traction control, ESP,…). De revolutionaire aandrijflijn van Ellio toont hoe autotechnologie een nieuwe norm kan worden voor e-bikes. Het intuïtieve karakter van Ellio zal de angst voor speed pedelecs bij veel automobilisten doen vervagen. Ellio Elite kan worden beschouwd als een volwaardige vervanger van de auto.

De e-bike wordt tevens lokaal gemaakt. Dankzij sociale tewerkstelling combineert Ellio zowel vakmanschap en kwaliteit als oog voor detail met de sociaal-economische voordelen van lokale productie.