Toddler Zoo

Designbureau
Next Apps

Toddler Zoo – Mix & Match is een grappig en educatief puzzelspelletje voor kleine kinderen dat rechtstreeks te downloaden is uit de Apple Store.

Ze leren er al spelenderwijs over diertjes, hoe ze heten en welke geluidjes ze maken. Ze kunnen een bepaald diertje proberen vinden of gewoon creatief zijn en grappige diertjes bouwen.

De designers van Next Apps ontwierpen Toddler Zoo samen met hun eigen kinderen, maar hadden wel als doel gesteld om zoveel mogelijk kinderen in de wereld te bereiken en hen een mooie digitale beleving te bezorgen. Inleven in hun leefwereld, hun denkwijze en hun niveau leek simpel, maar is het allesbehalve. Om dat te realiseren zijn er bewust weinig tot geen labels gebruikt in het design, maar wordt alles gesproken en dit in meer dan 20 talen. Op die manier zouden zelfs de allerkleinsten ermee aan de slag kunnen. Om het bereik zo groot mogelijk te maken werd Toddler Zoo op maat ontwikkeld voor iPhone, iPad én Apple TV, het medium bij uitstek voor kinderen.

Met de Toddler Zoo leren kinderen puzzelen met diertjes, kunnen ze duizenden verschillende combinaties maken en leren ze bij op spelender wijze. En dat was de missie vanaf dag 1: iets maken dat tijdloos en eenvoudig is, dat kinderen prikkelt in een wereld waarin ze overladen worden met dure producties, vaak in 3D en met special effecten die hen afleiden van de essentie.

In versie 2.0 die gelanceerd is in 2018 werden 15 nieuwew diertjes geïntroduceerd en werden alle dieren geanimeerd. Apple heeft deze versie opgepikt en de app werd wereldwijd gefeatured in de App Store als Game Of The Day, mét demo versie in de fysieke Apple Stores wereldwijd. Dankzij deze erkenning werd hun doelstelling om zoveel mogelijk kinderen te bereiken in de wereld in één dag gerealiseerd. Ondertussen wordt Toddler Zoo Demo maandelijks meer dan 70.000 keer gespeeld in alle Apple Stores wereldwijd.