Morrow

Designbureau
Achilles Design
Opdrachtgever
Morrow NV
Afmetingen
4,7 cm x 14 cm x 16 cm
Materiaal
SLS PA12 / verschillende kunststoffen
Techniek
3D printing / spuitgieten
Uitvoering
Industrieel
Morrow biedt het hoogste visueel comfort, ontwikkeld voor 2,2 miljard mensen met verminderd gezichtsvermogen.

Scherp zicht veraf, dichtbij of ergens tussenin: voortaan is het jouw keuze. Zo’n breed gezichtsveld, allemaal in één bril. Nooit meer verwisselen, altijd de beste kijkervaring in elke situatie. De gepatenteerde lensfolie bewerkstelligt optica van de hoogste kwaliteit in deze interactieve bril. De scherpstelling kan gewijzigd worden met een eenvoudige druk op de knop, netjes ingewerkt in het montuur. De lensfolie bevat een dunne laag vloeibare kristallen waarvan de brekingsindex elektronisch kan bijgestuurd worden. De glazen kunnen volledig op maat gemaakt worden volgens het voorschrift van de klant. Het resultaat is een regelbare lens met veranderde dioptrie. De coatings van uitstekende kwaliteit werken anti-reflecterend en zijn uiterst duurzaam. Deze technologie kan in bijna elk frame geïntegreerd worden zodat iedereen zijn of haar persoonlijkheid kan uiten. De autofocale glazen worden aangedreven door een batterij, ontworpen om langer dan een week mee te gaan en binnen het uur weer op te laden. Waarheen je ook gaat, je zal altijd scherp zien.

Het frame van de Morrow bril wordt vervaardigd in PA12 (Polyamide of Nylon 12) door middel van SLS (Selectief Laser Sinteren). Bij deze techniek wordt het product laagsgewijs opgebouwd door het aan elkaar smelten van poederdeeltjes met een laserstraal. Dit creëert nagenoeg geen afval en voorraden zijn niet langer nodig aangezien er in kleine volumes geproduceerd kan worden.

De bril wordt bovendien volledig geassembleerd met schroeven en snapverbindingen. Zo kunnen interne, elektronische componenten achteraf snel bereikt worden voor eventuele vervanging. Aan het einde van de levenscyclus kunnen alle onderdelen eenvoudig gedemonteerd en gerecycleerd worden.