Virus

Designbureau
Dirk Wynants Design Works
Opdrachtgever
Extremis
Afmetingen
2-zit: 140 x 70 x 75 cm 3-zit: 160 x 160 x 75 cm 4-zit: 170 x 170 x 75 cm 5-zit: 180 x 180 x 75 cm
Materiaal
Magnelis + poederlak (tafelblad & zitjes) Inox & staal + poederlak (poten) Staal + elektrozinc + poederlak (frame)
Techniek
Rotatieforceren (tafelblad & zitjes) Buisplooien (poten) Laseren – plooien – lassen (frame)
Uitvoering
Industrieel

Virus is een speelse en multi-inzetbare picknicktafel, ontworpen door Dirk Wynants (Extremis), met verschillende gedaantes. Een tafel die enerzijds weinig plaats inneemt maar anderzijds toelaat om samen te zitten met twee tot vijf personen.

Virus is een picknicktafel met meerdere gedaantes. Dirk Wynants ontwierp verschillende versies van deze picknicktafel op basis van een identiek zit-frame voor twee tot vijf personen. Het is een leuke manier om een ruimte te vullen met een mix van kleine tot middelgrote gezelschappen, zonder aan uniformiteit in te boeten. Bovendien beantwoordt het compacte design aan de trend van kleinere woonruimtes en biedt het een oplossing om het product te gebruiken op balkons en in stadstuintjes. Voor elk type bijeenkomst, informeel of formeel, is er dus een ideale Virus picknicktafel.

De tafeltjes nemen weinig ruimte in, maar laten tegelijk eenvoudig instappen toe. Wynants ontwierp vier versies waarmee de verschillende samenlevingsvormen in de stad kunnen worden bekoord:

  • 2-zit: tête-à-tête
  • 3-zit: ménage à 3
  • 4-zit: double date
  • 5-zit: it’s complicated