MONSIEUR TRICOT

Designbureau
MONSIEUR TRICOT
Afmetingen
Verschillende doorsnedes 60-50-40-30-20 cm
Materiaal
Polyester zeiltouw (hoes) en polycarbonaat (basis)
Techniek
Crochet en handbrei
Uitvoering
Deels ambachtelijk, deels industrieel

Monsieur Tricot Lighting is een binnen en buiten verlichtingscollectie van Ilja Eckardt, waarvoor hij gebruik maakte van ambachtelijke technieken zoals moderne vormen van crochet en handbrei, met zeer stug en sterk zeiltouw.

Met de innovatieve combinatie van licht en breiwerk creëert hij een warme en stijlvolle sfeer. Ilia Sigi Eckardt groeide op in het gerenommeerde brei-atelier van zijn moeder, Hilde Frunt, die in de modesector erg gewaardeerd wordt als breigoedexperte. Het familiebedrijf maakte naam met eigen labels en met het ontwikkelen van experimentele prototypes voor o.a. Raf Simons, Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, … .

Het was al jaren Ilia’s droom om de expertise die hij ondertussen dankzij zijn moeder had opgebouwd in modebreigoed ook te gaan toepassen in verlichting en interieur. Onder de noemer 'Monsieur Tricot’ zette Ilia Eckardt de stap naar een vernieuwende en gebreide verlichtingscollectie voor binnen en buiten.

Ilia gebruikt traditionele ambachtelijke technieken zoals haken en handbreien maar door gebruik te maken van stug en sterk zeiltouw past hij deze op een heel innoverende en moderne manier toe. De objecten worden met veel precisie gemaakt in het eigen atelier te Antwerpen.

Het gekozen materiaal maakt de verlichting weerbestendig en onderhoudsvriendelijk en de gesofisticeerde uitstraling en subtiele reflecties geven de lampen een tijdloos en uniek karakter. Licht en breiwerk worden in zijn ontwerpen op een innoverende manier gecombineerd en creëren tegelijk een warme en stijlvolle sfeer. Wat ontstond vanuit een grote passie evolueerde uiteindelijk naar een innovatief en commercieel succes.