Camp Carré

Designbureau
Studio Linde Hermans
Opdrachtgever
Stad Genk

Op vraag van de stad Genk ontwikkelde Linde Hermans, samen met Noortje De la haye, een gepaste picknickplek voor in het Molenvijverpark.

Picknicken is voor hen een behaaglijk en rustig plekje zoeken in de natuur, je deken open leggen en samen lekker eten. Hun initiële idee was om er de leukste picknickplekjes simpelweg aan te duiden met een vlag. Daarvoor inspireerden ze zich op het cliché van de picknicker die zich met zijn geruite deken nestelt op een lapje grond, zo zijn kamp opslaat (vandaar Camp Carré) en een stukje openbaar domein inpalmt.

Ze bedachten ook al meteen de naam en ontwikkelden er de branding van. Het concept sloeg aan, maar voor de oudere mensen wilde de stad toch ook banken en tafels. Ze voorzagen een zit- en tafelniveau, maar trouw aan hun eerste idee wel verwijzend naar het typische picknickdeken, hier al opengevouwen gebracht. Het “deken” werd uitvergroot en in verschillende (geruite) patronen en hoogtes opgesteld op drie plekken in het park, elk voorzien van een ingebouwde BBQ.

Hier kunnen grote groepen en families tafelen en verschillende generaties samen komen. Aan de tafel is plaats voor 20 personen, ook voor een rolstoelgebruiker, rondom op zithoogte kunnen de jongeren een plekje inpalmen en de sportiefste benen zoeken een plekje op het dambordpatroon en spreiden daar hun dekentje.