Hi-Finity

Designbureau
Reynaers R&D team & Bundl
Opdrachtgever
Reynaers Aluminium
Afmetingen
Maximum 350 x 1000 x 14,7 cm
Materiaal
Aluminium, inox, kunststof, composiet

Hi-Finity beantwoordt perfect aan de huidige trend in de architectuur om via grote glazen oppervlakten meer licht binnen te brengen in het gebouw. 

Ondanks het minimale materiaalgebruik staat comfort centraal in dit systeem. Het raam heeft een zeer hoge isolatiewaarde, is zeer slijtvast en bovendien bijzonder veilig dankzij de inbouw van het afsluitmechanisme bovenaan.

Immense glasoppervlakten ontstaan dankzij de sterk gereduceerde kader. De naadloze inbouw zorgt ervoor dat de floor-to-floor glasoppervlakten de overgang tussen de binnen- en buitenzijde doen vervagen en er heel wat creatieve mogelijkheden ontstaan voor de architect.

Hi-Finity, Reynaers

De handgreep is uitgesproken hedendaags. Hij balanceert tussen een minimalistische aanwezigheid, de vormelijk uitgesproken detaillering en de blijvend vereiste degelijkheid. In gesloten toestand lijkt het handvat deel te worden van de muur. De afgeschuinde vorm verstopt de fabricagetechniek en door de symmetrische opbouw kan de handgreep overal op het raamwerk geplaatst worden. De soft-touch en het geïntegreerde bedieningselement zorgen voor een unieke ervaring. Kracht is niet meer nodig om de Hi-Finity te openen. Een lichte druk op het handvat activeert een motoraangedreven systeem en de deur schuift vanzelf open.