De staande muurlamp geeft een zacht indirect licht en zet de schoonheid van de imperfecties van afvalmateriaal in de kijker.
Op de plank werd een ledstrip aangebracht als verlichting. Alle onderdelen kunnen eenvoudig en snel van elkaar gescheiden worden. Elke lamp is gemaakt uit unieke resten en heeft dus steeds een verschillende breedte en hoogte. Dit nodigt uit tot het maken van composities met meerdere lampen in verschillende restmaterialen met bij elkaar passende kleuren en patronen.
De materialen worden niet behandeld waardoor geen vernissen of andere schadelijke producten nodig zijn. Voor het materiaal klopte Filip Janssens aan bij een lokale schrijnwerkerij in Essene waar essen verwerkt worden tot planken. Daar zoekt hij tussen het houtafval de mooiste schorslagen zorgvuldig uit. De meestal grillige, kromme, knoestige, buitenste lagen worden aan beide zijden laagje per laagje geschaafd en geschuurd tot ook uit deze afvalstroken een rechte plank kan worden bekomen.
Eens het ontwerp volledig op punt stond, begon hij ook met andere houtverwerkende en zelfs natuursteenbedrijven (zoals Van Den Weghe) samen te werken om geschikt afvalmateriaal te bekomen. Dezelfde techniek werd toegepast op smalle afvalstroken travertijn en marmer die te veel onvolmaaktheden hadden om traditioneel verwerkt te worden of stroken die gewoonweg te smal zijn om nog geschikt te zijn voor productie. Filip Janssens ontwikkelde tevens een kleinere hangversie waardoor kunnen ook heel korte afvalstroken kunnen gebruikt worden.
Ondertussen werd Lunair internationaal opgemerkt en is ze opgenomen in de collectie van de bekende Londense Mint Gallery.