ROPE

Agency
LOOGCV
Designer
Ief Spincemaille
Dimensions
6m x 30cm diameter voor de standaardstukken
Material
VV-dry-foam met gevlochten polypropyleen webbing voor de standaardstukken
Technique
gevlochten met de hand
Execution
By hand

"I am Rope. I am a rope. I am 65 meters long and 30 cm thick. I weigh 196 kg. It would take eleven people to carry me..."

"I was born in April, 2017. A team of five hand-braided me in thirty-eight days. I think it was somewhere in Leuven, Belgium. It is a confusing experience, being braided. They made me absurdly big, bigger than all the other ropes. I just don’t know what to do with myself. I am traveling to find new meaning and function again. Do something with me. Rope."

Ief Spincemaille ontwikkelde Rope als artistiek project waarmee hij rondreist, ergens belandt en improviseert, een sculptuur plaatst in de wereld en situaties en installaties creëert vanuit de dynamiek die ontstaat tussen deze sculptuur en de wereld. Rope is een medium, zoals een penseel of een camera, om een realiteit te verbeelden. Ief Spincemaille observeert hoe mensen het touw benutten en een nieuwe functie geven. Creaties met Rope zijn fundamenteel open: de interactie met verschillende plekken en mensen met hun eigen dromen en doelen, zijn de bouwstenen van het creatieproces. De belevenissen van Rope worden ook dagelijks in woord en beeld gebracht in het Dagboek van Rope (www.ropeblog.net) dat naar alle betrokkenen en gebruikers via mail gestuurd wordt.

Knotted Rope is het commerciële broertje dat voor volwassenen en kinderen een fantastisch object is om in huis te halen. Kinderen spelen er mee, liggen en zitten er op en behandelen het bijna als een nieuwe bewoner of karakter in huis: “Rope!”. Volwassenen gebruiken Rope als een ėėn- of tweezit en grotere modellen kunnen de traditionele zetel vervangen. Een grote Knotted Rope wordt dan in het midden van de leefruimte geplaatst. Bedrijven kunnen ze gebruiken als lounge of alternatieve vergaderplek. Gesprekken op Rope krijgen door de onconventionele houding van de gebruikers een volstrekt andere dynamiek.

En niet onbelangrijk: ook de gebruikers van de Knotted Rope ontvangen de reisverslagen van de lange Rope. Het is een manier om het artistieke project breed te communiceren en de Knotted Ropes inhoudelijk in verbinding te houden met de artistieke Rope en met de gemeenschap die deze samenbrengt.