SOME THING, SOME THINGS, SOME THINKINGS ABOUT DMVA

SOME THING, SOME THINGS, SOME THINKINGS ABOUT DMVA

Some thing, Some things, Some thinkings about dmvA is een monografie over het architectuurbureau dmvA (door middel van architectuur), uitgegeven door Stichting Kunstboek en gedrukt door Pureprint.

Henry van de Velde Labels 2015

Editie 2015

Some thing, Some things, Some thinkings about dmvA

Monografie

 

Ontwerp Ronny Duquenne

 

Klant dmvA

 

Uitgeverij Stichting Kunstboek

 

Auteur Dominique Pieters

 

Papier : Maxisilk Igepa,

Maxioffset Igepa UPM;

Cover: Rognerat

210 × 170 × 20 mm

 

 

In ‘Some things...’ slaagt Ronny Duquenne erin om de denkwijze van het jonge architectuurbureau grafisch te vertalen. Omdat dmvA zijn projecten neerzet als dragers van taferelen, creëert het interactieve ontwerp een podium voor het theater van het leven.

Bij de beschrijvingen over gerealiseerde, binnenkort te realiseren en nooit te realiseren architectuurprojecten duiken in de marges gekantelde en mentaliteitskantelende gedachten en verwijzingen op. Zowel creator als lezer treden samen op als scenarioschrijvers waarbij ze de gebouwen toelaten om telkens een ander verhaal te vertellen op de witte pagina’s binnen de overwegend gele publicatie.

Het boek heeft de look-and-feel van een echt collector’s item, en overstijgt qua vorm en inhoud de traditionele architectuurmonografie.

DmvA over het ontwerp: “Je zintuigen. Meer heb je niet nodig om Some thing, Some things, Some thinkings about dmvA te ervaren en te lezen. De drieledige inhoud en interactieve marges geven de lezer de vrijheid om een eigen traject uit te stippelen om te voelen wat architectuur ‘schrijft’. Dankzij grafisch ontwerper Ronny Duquenne, die het concept van bij aanvang van het samenwerkingsproces stuurde, is een uniek product ontstaan, anders dan de eenduidige monografieën die vandaag de dag de winkelrekken vullen.”