RON TEAPOT

RON TEAPOT

De theepot uit de RON-collectie is tegelijk waterketel en theepot, en kan dus rechtstreeks van het vuur op tafel worden gezet. Als de houder voor losse thee eruit is, kan het deksel goed worden vastgezet, wat handig is bij het schenken.

Henry van de Velde Labels 2015

Editie 2015

RON Teapot

Theepot 

 

Ontwerp Pieter Roex

 

Bedrijf BergHOFF

 

RVS met een satijnen

afwerking of met een

witte coating

22 × 19 cm

Over het ontwerp: “Eerder dan revolutionair te willen zijn, trachten we met RON een productfamilie te ontwerpen die aanvoelt alsof het altijd zo had moeten zijn. Producten die uitblinken in soberheid en daardoor goed integreren met bestaande objecten in huis. De producten zijn ontworpen vanuit tradities en vanuit de verfijnde kookcultuur die in België heerst. Daarbij zoeken we altijd weer naar een evenwicht tussen functionaliteit en esthetiek.

Met RON willen we neutraal zijn en zo passen in elke interieurstijl. We proberen iconen te ontwerpen die de tand des tijds zullen doorstaan. Door ons bewust te richten tot essentiële, betaalbare tools, producten zo weinig mogelijk te verpakken en tijdloos vorm te geven, willen we met RON een duurzaam statement maken.”

Als ontwerper streeft Pieter Roex ernaar om producten te ontwerpen die hij zelf echt zou willen, producten die je elke dag kunt gebruiken en die te combineren zijn.