ONCE UPON A TIME

ONCE UPON A TIME

Photo Koen Broos
Tim Oeyen en Sanny Winters over het ontwerp: “Voor dit boekje, dat wordt gebruikt door Igepa om vanuit commercieel oogpunt hun papier te promoten, kregen we carte blanche qua thema en uitvoering binnen een bepaald budget. Ons uitgangspunt: in tijden van crisis en negativisme is er nood om terug te grijpen naar eenvoud, puurheid, schoonheid, dromen, ...

Henry van de Velde Labels 2015

Editie 2015

Once Upon A Time

Notebook

 

Ontwerp Oeyen en Winters

 

Bedrijf Igepa

 

Papier: Z-Offset Rough,

Malmero, Multiloft

220 × 165 × 18 mm

Zo groeide het idee om het notitieboek op te bouwen rond sprookjes. Sprookjes zijn actueel, universeel, in elke taal verstaanbaar en voor elke doelgroep. Ze zitten in ons collectieve geheugen gegrift. Eén beeld triggert meestal al een herkenning.”

Oeyen en Winters bedachten het concept en de grafische vormgeving van het notitieboekje. Bij tien sprookjes maakte Winters hedendaagse illustraties die werden verweven doorheen het te promoten papier. Muziektekst- fragmenten geven de sprookjes extra kracht. Het boekje is als een echt ‘notebook’ opgevat en er is dus op de witte pagina’s ruimte om eigen verhalen, ideëen en sprookjes te noteren.

Tim Oeyen en Sanny Winters werken sinds 1997 samen als ontwerpduo. In 2004 ontvingen zij de Henry van de Velde Award voor Jong Talent.

Foto Koen Broos
Foto Koen Broos