NUÉE SHADOWS

NUÉE SHADOWS

De collectie Nuée SHADOWS van Verilin is een poging om effecten uit de natuur te benaderen met linnen. Voor dit ontwerp haalden beeldend kunstenaar Liv Mathilde Méchin en textielontwerper Côme Touvay inspiratie uit de lichtschakeringen aan de hemel die telkens duiden op de komst van een nieuw seizoen. Dit ontwerp hield een researchprogramma in om met nieuwe vezels, garens, bindingen en weeftechnieken de gewenste effecten te ontwikkelen. Het terugkerende patroon komt voort uit een draad per draad uitgewerkte weefformule.

Henry van de Velde Labels 2015

Editie 2015

Nuée SHADOWS

Linnencollectie

 

Ontwerp Liv Mathilde Méchin &

Côme Touvay

 

Bedrijf Verilin

 

Vlas, katoen, mohair, kasjmier

240 × 240 cm

 

De grote innovatieve factor van Nuée SHADOWS is de verfijning van kleur- en materiaalnuances (dégradé) op weefkundig vlak. Elke getekende pixel wordt mee opgenomen in een geselecteerde binding. Alle bindingen in het weefsel moeten compatibel zijn om de gewenste stabiliteit te kunnen garanderen. Het is een duurzaam product, dat ‘mooi oud’ wordt.

De collectie bestaat uit drie varianten. De Summer Sheet: een dubbele satijnen doek met een gladde gekleurde buitenlaag en aan de andere kant pluizig katoen voor een comfortabel gevoel.
De Night Voile: een lichte doek waarbij het linnen geleidelijk wordt vervangen door kasjmier. Een weefsel dat discreet verandert van de ene kant naar de andere: linnen wordt kasjmier, koelte wordt warmte. Tot slot is er de Winter Sheet, een deken van zuiver linnen satijn gecombineerd met fijne mohair. De kleurovergangen zijn ook terug te vinden in de gordijnstoffen, het bed- en tafellinnen, en de decoratiestoffen.