GENT XTRA BOLD

GENT XTRA BOLD

Gent Xtra Bold, foto Koen Broos
Sanny Winters brengt een positief en kleurrijk boek met de Arteveldestad in de hoofdrol. In honderd typografische prenten zet ze de iconen van Gent in de kijker. Op basis van het alfabet ontleedt ze in haar kenmerkende stijl de essentie van de stad en haar inwoners.

Henry van de Velde Labels 2015

Editie 2015

Gent Xtra Bold 48

Boek ter promotie van

de Stad Gent 

 

Ontwerp Sanny Winters

 

Klant Stad Gent 

 

Uitgeverij Lannoo

 

Papier: Munken Polar Rough,

hard board cover, zwart wit

kapitaalbandje, rood leeslint

240 × 170 × 19 mm

Zaken waar Gentenaars trots op zijn, kantelmomenten in de geschiedenis, typische gebruiken, de boeiendste plekken en de markantste helden. Teksten van bekende Gentenaars als Herman Brusselmans en Kadir Balci prijzen de stad aan. Ook Pascale Platel hielp mee om de sfeer van Gent te vatten. Winters woont zelf in Antwerpen, maar houdt van de positieve vibe die uitgaat van Gent. Toen ze aan dit boek werkte, ging ze meermaals naar Gent, gewoon om de sfeer op te snuiven.

Gent Xtra Bold, foto Koen Broos
Gent Xtra Bold, foto Koen Broos

In haar werk als vormgever en illustrator vertrekt Winters graag van heldere typografische beelden. Naar eigen zeggen is een lezer of kijker altijd eerst aangetrokken door een vorm
of door helder kleurgebruik, dat zijn de letterlijke blikvangers. Ze dwingt zichzelf om een beeld tot de essentie uit te puren. Sinds 1997 vormt Sanny samen met Tim Oeyen het ontwerpduo Oeyen en Winters. In 2004 ontvingen zij de Henry van de Velde Award voor Jong Talent.