Scoppi

Scoppi

Scoppi, Pars Pro Toto
Met Scoppi is de klassieke speelgoedschep herdacht. Dit duurzame en volledig recycleerbare zandspeelgoed springt meteen in het oog door zijn coole design.

Henry van de Velde Labels 2013

Editie 2013

Scoppi (2011-2013)

Strandschep en -zeef

 

Ontwerp  Dimitri Demartelaere

(Pars Pro Toto)

 

Bedrijf  Quut

 

Polypropyleen

66 x 17 x 3 cm

Maar de belangrijkste driver voor Pars Pro Toto in het hertekenen van de schep was een alternatief aanbieden voor de lage kwaliteit schepjes die soms het einde van een dagje zee niet halen. Daarom werd gebruik gemaakt van duurzame kunststof en de gasinjectietechniek. Dat maakt de Scoppi quasi onbreekbaar zodat deze seizoen na seizoen kan meegaan. De voor speelgoed omstreden BPA, ftalaten of latex zijn volledig afwezig.

Scoppi, Pars Pro Toto
Scoppi, Pars Pro Toto

De Scoppi is ook multifunctioneel. De kinderen kunnen zowel hun handen als voeten gebruiken om het zand te verplaatsen op het strand. De holte boven het schepgedeelte dient als aanstampvorm. Voetje erop en duwen maar, geen scherpe en breekbare randen meer. De twee horizontale latten geven het kind een stevige grip op de schep. Het bijgeleverde zeefje klikt op de bovenste holte. Het is gemakkelijk afneembaar, hetgeen nog meer plezier betekent bij het bouwen van forten en kastelen en het graven van grachten.